autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui marinat, cu legume şi orez

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 octombrie 2011

Ingrediente
-6 pulpe dezosate şi fără piele(1 caserolă) sau piept de pui, - 2 cepe, - sucul de la o lămâie, - ulei de măsline, - 3 linguriţe de de ras-el-hanout, - 2 linguriţe de coriandru boabe, - 2 linguriţe de chimen, - 1 inguriţă de ghimbir, - 1 linguriţă de pastă de ardei iute(opţional), - sare şi piper, , A doua zi:, , 2 bucăţi de praz tăiat în bucăţi, 2 morcovi, 1 păstârnac, 4 căţei de usturoi(opţional), Sos de soia, 1 gutuie mare(sau mai multe)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Tăiaţi cepele curăţate în felii, adăugaţi restul ingredientelor, la urmă uleiul de măsline şi amestecaţi bine.
Tăiaţi în bucăţele puiul si amestecaţi cu marinata. Lăsaţi pâna a doua zi la frigider.
Puneţi în tavă la cuptor cu legume.
Gutuile le tăiaţi feliuţe/bastonaşe şi le caramelizaţi în 2-3 linguri de zahăr la care adăugaţi o nucă de unt(după ce zahărul are culoarea dorită). Puneţi şi 1 lingură de oţet balsamic şi un strop de apă. Când sunt făcute pe jumătate le adăugaţi la tava din cuptor.
Serviţi cu orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui marinat, cu legume şi orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Ardeii se coc si se curata de seminte si apoi de coaja. Se toaca felii subtiri si se calesc la foc

27 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui picant cu vinete

Piept de pui picant cu vinete

Se dezoseaza pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii. Se pune carnea pe o farfurie, se

27 voturi    12 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • -6 pulpe dezosate şi fără piele(1 caserolă) sau piept de pui
  • - 2 cepe
  • - sucul de la o lămâie
  • - ulei de măsline
  • - 3 linguriţe de de ras-el-hanout
  • - 2 linguriţe de coriandru boabe
  • - 2 linguriţe de chimen
  • - 1 inguriţă de ghimbir
  • - 1 linguriţă de pastă de ardei iute(opţional)
  • - sare şi piper
  • A doua zi:
  • 2 bucăţi de praz tăiat în bucăţi
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 4 căţei de usturoi(opţional)
  • Sos de soia
  • 1 gutuie mare(sau mai multe)

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancare de linte cu legume