Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Ingrediente

  • Pentru 10 portii.
  • Pui intreg 3 kg, ceapa rosie300gr., dovlecei500, vinete 300gr., rosii 500gr., ardei 500 gr., masline 200gr., usturoi 100 gr., patrunjel verde 1 legatura, sare, piper, rozmarin, cimbru verde, ulei de masline

Mod de preparare

Intr o oala mare se pun 4 litri de apa cu sare. Din rozmarin, cimbru, patrunjel se face un buchet care se pune in apa. Se aduce apa la punctul de fierbere. Toate legumele se taie felii groase si oparesc apoi se scot si se asaza intr o tava cu ulei si usturoiul tocat. Se condimenteaza si da la cuptor la foc puternic, 200 grade, pentru 10 minute.

Puiul se taie bucati si se fierbe in supa ramasa de la legume. Se scoate din supa si asaza in alta tava cu ulei si si condimente si se rumeste la cuptor.

Servire:

Se asaza legumele pe farfurie, deasupra carnea si putin din sosul ramas in tava, cu patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure