autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Mancaruri cu carne

Pui oriental(şi avatarurile sale)

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2011

Ingrediente
4 escalopuri de pui sau curcan, 1 lingură de ardei iute(pastă), 6 linguri de apă, 3 linguri de amidon, 3 linguri de ulei, Marinată :, 2 eşalote, 4 linguri de sos soia, 4 linguri de vin sec, 2 linguriţe de zahăr, 1 bucată de ghimbir sau 2 linguriţe pudră de ghimbir

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1.Decoupează puiul în cuburi de 1- 2 cm.
2.Taie ceapa şi ghimbirul brunoise( cubuleţe de 2 x 2 x 2 mm).
3. Pune-le într-o pungă de plastic toate.
4. Adaugă puiul cubuleţe. Pune şi restul ingredientelor pentru marinată. Învârte punga să se amestece toate bine.
5. Închide punga, după ce scoţi aerul din ea şi pune-o la frigider cel puţin 30 de minute
6. Scurge printr-o sită marinata, punând conţinutul pungii în strecurătoarea sub care pui un vas.
7. Încălzeşte uleiul în tigaie sau în wok. Prăjeşte puiul 4- 5 minute amestecând.
Adaugă marinata şi pasta de ardei iute. Nu săra, soia şi pasta de ardei au sare.
Lasă pe foc mic cam 8 minute.
8.Amestecă amidonul şi apa şi toarnă peste pui. Amestecă şi mai lasă 2 minute pe foc mic.
Serveşte cu orez sau legume sotate(sau ambele). Legumele congelate pot fi folosite, se soteaza puţin
să-şi păstreze puţin crocantă textura.

NOTA BENE!
Asta e reţeta normală. Dar eu nu aş fi în apele teritoriale dacă nu aş schimba ceva!
Păi, din lipsa de sos soia, am pus sos Worcester şi nu am fost nemulţumită.
Nu-mi place prea mult făina sau amidonul din sosuri, deci nu am mai pus.
Si am încercat cu niste praz si varză alba, călite foarte puţin. Peste astea 2 am pus nişte oţet balsamic.
Am servit cu tăiţei de orez peste care am pus niţică pasta de curry.
Ce s-a mai ales din biata reţetă!
AVATAR (Fig.) Transformare, metamorfoză.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui oriental(şi avatarurile sale)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Cordon bleu in crusta de seminte, la cuptor

Spalam pieptul de pui, il scurgem bine de apa si il taiem pe lungime, in 3-4 felii potrivite. Acoperim

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Ciulama de ciuperci,cu copanele de pui

Mod de preparare: Bucatile de copanele, le spalam bine si apoi le punem la fiert in apa clocotita

15 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Bun puiul, bune si avatarurile!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Nu mai conteaza de unde ai inceput si unde ai ajuns cu reteta...important este ca la final, rezultatul este aspectos si delicios ! Felicitari !*****

  • Fara foto

    eliza (Bucatar) , 23 ianuarie 2011

    reteta-i faina ! daca nu vrei sa adaugi amidon la reteta,te sfatuiesc,sa scoti toate cele si apoi sa reduci sosul pana la consistenta dorita si sa-l adaugi dupa aceea la mancarea asta minunta.as mai prezciza ca la cantitatea asta de carne o lingura de ghimbir ras proaspat e suficient.cand spui o bucate de ghimbir,e vag,pentru ca radacinile au diferite dimensiuni.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Un deliciu, foarte elegant prezentat :)

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Cu transformri sau nu finalul arata foarte bine!*****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Cu toate modificarile tale , cred ca afost delicios puiul.... Salvat reteta. * * * * *

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2011

      Raspuns la intrebare:" O reteta plina de savoare si prezentare super eleganta"!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 4 escalopuri de pui sau curcan
  • 1 lingură de ardei iute(pastă)
  • 6 linguri de apă
  • 3 linguri de amidon
  • 3 linguri de ulei
  • Marinată :
  • 2 eşalote
  • 4 linguri de sos soia
  • 4 linguri de vin sec
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 1 bucată de ghimbir sau 2 linguriţe pudră de ghimbir

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

89 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

mira (Chef de cuisine)

Bun puiul, bune si avatarurile!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Iepure a la Segovia