Pui piri piri cu legume la tigaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Pui piri piri cu legume la tigaie

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1 lingurita cu varf amestec de condimente piri piri
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 10 rosii cherry
  • 1 lingurita de susan

Mod de preparare

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli si sare de mare) de care am tot auzit, dar nu am apucat sa-l folosim. Pana azi. A fost dragoste la prima imbucatura :).

Pieptul de pui se taie bucatele potrivite si se amesteca cu mixul de condimente, uleiul de masline si zeama de lamaie. Se lasa la marinat, intr-un vas acoperit, la frigider, pentru cel putin o ora.

Se scoate puiul din frigider si se lasa cam jumatate de ora afara, sa ajunga cat de cat la temperatura mediului. Intre timp se pregatesc legumele. Pentru inceput se taie dovlecelul cubulete, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Morcovul se curata si se taie felii subtiri, ardeiul cuburi, ceapa julienne, iar rosiile cherry jumatati.

Intr-o tigaie antiaderenta, incinsa, se rumeste, intr-o lingura de ulei de masline, pieptul de pui, dupa care se scoate si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc usor, adaugand, pe rand, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul, ceapa si jumatatile de rosii cherry. La final se adauga si bucatile de pui si susanul si se mai tine pe foc cateva minute. Nu a mai fost nevoie de extra sare, fiind suficienta cea din amestecul de condimente si dovlecel.

Cum spuneam, a fost love at first bite :), si a mers de minune cu putin orez fiert, simplu.

http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor