autor:

Bucatareala 2.0

» » Mancaruri cu carne

Pui piri piri cu legume la tigaie

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2014

Ingrediente
500 g piept de pui, 1 lingurita cu varf amestec de condimente piri piri, 1 lingura ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, 3 morcovi, 2 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 ceapa, 10 rosii cherry, 1 lingurita de susan

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Piri piri este un amestec de condimente (paprika, oregano, ghimbir, cardamom, usturoi, ceapa, chilli si sare de mare) de care am tot auzit, dar nu am apucat sa-l folosim. Pana azi. A fost dragoste la prima imbucatura :).



Pieptul de pui se taie bucatele potrivite si se amesteca cu mixul de condimente, uleiul de masline si zeama de lamaie. Se lasa la marinat, intr-un vas acoperit, la frigider, pentru cel putin o ora.



Se scoate puiul din frigider si se lasa cam jumatate de ora afara, sa ajunga cat de cat la temperatura mediului. Intre timp se pregatesc legumele. Pentru inceput se taie dovlecelul cubulete, se sareaza si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Morcovul se curata si se taie felii subtiri, ardeiul cuburi, ceapa julienne, iar rosiile cherry jumatati.



Intr-o tigaie antiaderenta, incinsa, se rumeste, intr-o lingura de ulei de masline, pieptul de pui, dupa care se scoate si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc usor, adaugand, pe rand, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul, ceapa si jumatatile de rosii cherry. La final se adauga si bucatile de pui si susanul si se mai tine pe foc cateva minute. Nu a mai fost nevoie de extra sare, fiind suficienta cea din amestecul de condimente si dovlecel.



Cum spuneam, a fost love at first bite :), si a mers de minune cu putin orez fiert, simplu.



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/

https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui piri piri cu legume la tigaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Valdostana

Valdostana

Se bate cotletul(nu chiar ca pentru snitele,mai gros putin) se da prin faina doar partea care se

6 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Parjoale ca la mama acasa

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

4 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Silvia Basfalianu , 25 octombrie 2014

    f. buna!!!!!!!!!!!!!!

  • Fara foto

    Gheorghe Ungureanu , 01 octombrie 2014

    Intersant. Am sa incerc.

  • Fara foto

    Adriana Elena Stanescu , 30 septembrie 2014

    e delicios! l-am incercat si eu acasa iar fetita mea adora combinatia!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1 lingurita cu varf amestec de condimente piri piri
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 10 rosii cherry
  • 1 lingurita de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

5 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ragu de carne pe mamaliguta Ragu de carne pe mamaliguta

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa

1 vot    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce