autor:

Burcea_Vasilica

» » Mancaruri cu carne

Pui provensal

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 iulie 2016

Ingrediente
1 pui (1,5 kg), 25 gr unt, Ulei de masline, Rozmarin, Cimbru, Patrunjel verde tocat, Un pahar de vin alb, O cescuta ulei de masline, 200 gr arpagic, 4 cartofi de marime medie, 2 ligurite de boia dulce, Sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C.

Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata

Se sareaza si pipereaza puiul atat la exterior cat si la interior.

Feliute subtiri de usturoi se introduce sub pielea puiului.

Se toaca marunt cimbrul si rozmarinul si se amaesteca cu untul si boiaua, si se maseaza bine puiul.

In interiorul puiului se introduce arpagic si amestecul de usturoi si ierburi aromate.

Se unge tava cu ulei de masline si se aseaza cartofii si arpagicul condimentate, peste care se pune puiul.

Se toarna deasupra puiului uleiul de masline ramas si apoi vinul alb.

Se da la cuptor cca 60 min.

Se serveste ornat cu crengute de rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui provensal" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Aripioare de pui in bere cu piure de cartofi

Aripioare de pui in bere cu piure de cartofi

Spalam aripioarele si le punem la fiert in apa cu sare si busuioc,de preferat intr-o oala de tuci.

8 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pollo italiano si cartofi cu rozmarin

Pollo italiano si cartofi cu rozmarin

Pieptului de pui i se face un buzunar in lungul acestuia si se aseaza cascavalul, rondelele de rosie

8 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pui (1,5 kg)
  • 25 gr unt
  • Ulei de masline
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Patrunjel verde tocat
  • Un pahar de vin alb
  • O cescuta ulei de masline
  • 200 gr arpagic
  • 4 cartofi de marime medie
  • 2 ligurite de boia dulce
  • Sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de praz cu limba si masline Mancare de praz cu limba si masline

Se fierbe separat limba și se curata de piele cu atentie. Intr-o cratiță se pune ceapă tocata cu 2 linguri de ulei si putina apa.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Chili con carne