Pui provensal

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pui provensal

Ingrediente

  • 1 pui (1,5 kg)
  • 25 gr unt
  • Ulei de masline
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Patrunjel verde tocat
  • Un pahar de vin alb
  • O cescuta ulei de masline
  • 200 gr arpagic
  • 4 cartofi de marime medie
  • 2 ligurite de boia dulce
  • Sare, piper

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C.

Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata

Se sareaza si pipereaza puiul atat la exterior cat si la interior.

Feliute subtiri de usturoi se introduce sub pielea puiului.

Se toaca marunt cimbrul si rozmarinul si se amaesteca cu untul si boiaua, si se maseaza bine puiul.

In interiorul puiului se introduce arpagic si amestecul de usturoi si ierburi aromate.

Se unge tava cu ulei de masline si se aseaza cartofii si arpagicul condimentate, peste care se pune puiul.

Se toarna deasupra puiului uleiul de masline ramas si apoi vinul alb.

Se da la cuptor cca 60 min.

Se serveste ornat cu crengute de rozmarin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise