Pui provensal

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pui provensal

Ingrediente

  • 1 pui (1,5 kg)
  • 25 gr unt
  • Ulei de masline
  • Rozmarin
  • Cimbru
  • Patrunjel verde tocat
  • Un pahar de vin alb
  • O cescuta ulei de masline
  • 200 gr arpagic
  • 4 cartofi de marime medie
  • 2 ligurite de boia dulce
  • Sare, piper

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C.

Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si apoi se curata

Se sareaza si pipereaza puiul atat la exterior cat si la interior.

Feliute subtiri de usturoi se introduce sub pielea puiului.

Se toaca marunt cimbrul si rozmarinul si se amaesteca cu untul si boiaua, si se maseaza bine puiul.

In interiorul puiului se introduce arpagic si amestecul de usturoi si ierburi aromate.

Se unge tava cu ulei de masline si se aseaza cartofii si arpagicul condimentate, peste care se pune puiul.

Se toarna deasupra puiului uleiul de masline ramas si apoi vinul alb.

Se da la cuptor cca 60 min.

Se serveste ornat cu crengute de rozmarin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise