Pui Sultanica

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Pui Sultanica

Ingrediente

  • 1 kg carne pui de casa
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml coniac
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare

Mod de preparare

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tava, dupa ce le-am asezonat.Il rumenim pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.

Adaugam iar bucatile de pui , turnam deasupra vinul si coniaculsi lasam sa fiarba cam o ora daca este pui de casa.Daca mai este nevoie adaugam putina supa de pui.

Dupa ce puiul este gata , adaugam 150 ml smantana si lasam sa dea cateva clocote la foc domol.

Galbenusurile le batem bine cu smantana ramasa si le turnam peste puiul cu smantana.

Amestecam repede si nu mai lasam sa fiarba.

Deasupra presaram patrunjel verde tocat.

Preparam mamaliguta , alaturi de care vom servi puiul.

Pofta mare sa aveti !

Mai multe aici :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/02/pui-sultanica.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura