autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pui Sultanica

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2014

Ingrediente
1 kg carne pui de casa, 50 g unt, 2-3 linguri ulei de masline, 200 ml vin alb, 50 ml coniac, 200 ml smantana, 2 galbenusuri, patrunjel verde, piper negru Kotany, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tava, dupa ce le-am asezonat.Il rumenim pe toate partile, apoi il scoatem din tigaie , rasturnam uleiul si il inlocuim cu unt , pe care il lasam sa se topeasca.
Adaugam iar bucatile de pui , turnam deasupra vinul si coniaculsi lasam sa fiarba cam o ora daca este pui de casa.Daca mai este nevoie adaugam putina supa de pui.
Dupa ce puiul este gata , adaugam 150 ml smantana si lasam sa dea cateva clocote la foc domol.
Galbenusurile le batem bine cu smantana ramasa si le turnam peste puiul cu smantana.
Amestecam repede si nu mai lasam sa fiarba.
Deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Preparam mamaliguta , alaturi de care vom servi puiul.
Pofta mare sa aveti !
Mai multe aici :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/02/pui-sultanica.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Sultanica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne pui de casa
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml coniac
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne