autor:

paviasi

» » Fripturi

Pui tandoori

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 19 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 19 august 2010

Ingrediente
1 pui,, Iaurt 1 kg,, ardei iute tocat,10 gr, usturoi 4 catei, piper 1 vf. de lingurita, boia dulce 25 gr., boia iute 1 vf de lingurita, chimen 1 vf. de lingurita, ghimber proaspat 200 gr., macinat sau pudra 1 lingura, sare 30gr

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Puiul se spala,se curata,se taie pe sira spinarii o data si obtinem doua jumatati,apoi fiecare bucata in doua,si tot asa ,avand grija ca si bucatile de pe spinare sa aiba in componenta si bucati din piept ,aripa sau pulpa.Bucatile trebuie sa aiba cam 100 de grame daca-l taiem in 16 si are peste 1,5kg
Toate condimentele de mai sus se pun intr-o piulita si se bat pana se formeaza o pasta fina.Se poate face si in blender,Cu aceasta pasta se condimenteaza iaurtul.Puiul se pune intr-o tava si se pune peste el iaurtul condimentat,se baga tava in frigider 12 ore.
Se scot bucatile din iaurt,fara a indeparta iaurtul de pe ele se trag in tepuse sau frigarui de fier si se baga in cuptor.Daca nu aveti frgarui faceti unele din lemn,folosind lemn verde din crengi,sau mai simplu,puneti carnea direct pe gratarul din cuptor,avand grija sa puneti o tava sub gratar sa nu se arda cuptorul si sa umpleti casa de fum.
Este gata foarte repede,fiindca este deja marinat in iaurt.Cam 30 de minute la foc potrivit,dar nu lasati prea mult daca se inchide la culoare.Culoarea trebuie sa fie rosu inchis.Pentru verificare puteti apasa cu degetul,daca este tare,deja este gata.
Orice garnitura este potrivita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui tandoori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui  indian Tandoori

Pui indian Tandoori

Usturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt

19 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui Tandoori

Pui Tandoori

Pieptul de pui trebuie sa fie dezosat si fara piele. Il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pui,
  • Iaurt 1 kg,
  • ardei iute tocat,10 gr
  • usturoi 4 catei
  • piper 1 vf. de lingurita
  • boia dulce 25 gr.
  • boia iute 1 vf de lingurita
  • chimen 1 vf. de lingurita
  • ghimber proaspat 200 gr.
  • macinat sau pudra 1 lingura
  • sare 30gr

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Placinta Dobrogeana

Placinta Dobrogeana

Nu am o reteta proprizisa a placintei ci un mod de preparare,pentru ca nu avem fiecare din noi,tavi

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Pui taranesc

Pui taranesc

Pentru acest preparat avem nevoie de oale de lut sau yena, pentru gratinat,se poate prepara si intr

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Fructe  caramel

Fructe caramel

Toate fructele pe care le puteti gasi,inclusiv fructe exotice si din compoturi,se taie cuburi mari.Intr

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Prepelite umplute