Ingrediente
1 Pui, 150 gr de ciuperci, 150 gr de costita(kaizer sau slaninuta), 2 felii de paine( painea fara coaja), ½ cana de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 5-6 catei de usturoi zdrobiti,, 1 ceapa, sare, piper, boia, 50 gr de zahar brun, 100 gr de pudra de usturoi, cimbru, tarhon
Dificultate: Medie | Timp: 1h
21 voturi
Mod de preparare
Dupa care se trece la taierea ciupercilor si a costitei, se taie ceapa, se zdrobesc cateii de usturoi, painea se rupe in bucati mici si se amesteca totul cu vinul, un pic de ulei, sare, tarhon si cimbru.
Se calesc 4-5 minute dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.
Cu compozitia respectiva se va umple puiul, dupa ce a fost uns cu un pic de unt pe dinauntru, se va trece la introducerea compozitiei. Pentru a nu iesi compozitia din pui se leaga picioarele puiului pentru a fi doar putin loc liber.
Se da la cuptor intr-o tava in care se pune: ulei, 1 ceasca de vin, 2-3 catei de usturoi taiati fin, 2-3 frunze de dafin, sare si tarhon. Se da puiul la cuptor si se incearca din 30 in 30 de minute, totodata se pune sos-ul din tava peste pui, pentru fragezire si un gust deosebit si se continua coacerea lui pana cand este rumenit bine. Se poate servi cu piure de cartofi sau cartofi natur.
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Pofta Buna.