autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Fripturi

Pui umplut cu: ciuperci, costita si legume la tava

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 martie 2009

Ingrediente
1 Pui, 150 gr de ciuperci, 150 gr de costita(kaizer sau slaninuta), 2 felii de paine( painea fara coaja), ½ cana de vin alb, 1 legatura ceapa verde, 5-6 catei de usturoi zdrobiti,, 1 ceapa, sare, piper, boia, 50 gr de zahar brun, 100 gr de pudra de usturoi, cimbru, tarhon

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Puiul se curata se parleste si se trece printr-un jet de apa, se tamponeaza pentru a se-ndeparta apa de pe el, se face un dressing cu care se unge puiu, se amesteca: uleiul de masline cu pudra de usturoi, zaharul brun, se adauga sare, cimbru si tarhon si cu aceasta se unge puiul, se freaca bine puiul pentru a prinde un gustul dulceag.

Dupa care se trece la taierea ciupercilor si a costitei, se taie ceapa, se zdrobesc cateii de usturoi, painea se rupe in bucati mici si se amesteca totul cu vinul, un pic de ulei, sare, tarhon si cimbru.

Se calesc 4-5 minute dupa care se scot pe hartie absorbanta pentru a se scurge surplusul de ulei.

Cu compozitia respectiva se va umple puiul, dupa ce a fost uns cu un pic de unt pe dinauntru, se va trece la introducerea compozitiei. Pentru a nu iesi compozitia din pui se leaga picioarele puiului pentru a fi doar putin loc liber.

Se da la cuptor intr-o tava in care se pune: ulei, 1 ceasca de vin, 2-3 catei de usturoi taiati fin, 2-3 frunze de dafin, sare si tarhon. Se da puiul la cuptor si se incearca din 30 in 30 de minute, totodata se pune sos-ul din tava peste pui, pentru fragezire si un gust deosebit si se continua coacerea lui pana cand este rumenit bine. Se poate servi cu piure de cartofi sau cartofi natur.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu: ciuperci, costita si legume la tava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulouri picante de pui

Rulouri picante de pui

Pieptul de pui se spala, se taie in fasii pe lungime si se bate cu ciocanul de snitele asa incat

27 voturi    8 comentarii
40 min
Fripturi
Rulouri din pulpa de pui la cuptor

Rulouri din pulpa de pui la cuptor

Pulpele dezosate se condimenteaza cu sare, piper, usturoi tocat marunt/zdrobit. Se adauga in straturi

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 1 Pui
  • 150 gr de ciuperci
  • 150 gr de costita(kaizer sau slaninuta)
  • 2 felii de paine( painea fara coaja)
  • ½ cana de vin alb
  • 1 legatura ceapa verde
  • 5-6 catei de usturoi zdrobiti,
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia
  • 50 gr de zahar brun
  • 100 gr de pudra de usturoi
  • cimbru
  • tarhon

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel la tava, reteta din 1931