Ingrediente
1 pui curatat si spalat, 2 felii de paine, 1 ou, 150g bacon sau sunca de praga, 2-3 rosii uscate in ulei, o ceapa mica, usturoi 1 catel, rosmarin, vin alb -1 pahar, sare,piper, 1 lingura ulei de masline +30g unt
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 10 min
10 voturi
Mod de preparare
Pregatim umplutura in modul urmator:feliile de paine inmuiate in lapte cam o jumatate de pahar se amesteca cu rosiile uscate ,oul,sartea,piperul macinat ,adaugam ceapa calita in prealabil cu baconul sau sunca de praga,umplem puiul dupa care trecem la inchiderea acestuia cu ata de bucatarie,legandu-l de picioare in modul acesta nu permite iesirea umpluturii,si in acelasi timop de gat;
Asezam puil in tava ,ungem cu uleiul de masline,adaugam alaturi rosmarin si usturoi;
Introducem puiul in cuptorul incins 220°C timp de 15 minute,pana ce incepe sa se coloreze,dupa care micsoram temperatura 180°C adaugam paharul de vin si untul topit si-l introducem o ora in cuptor:
Intre timp cu o lingura ungem puiul cu sucul din tava,si completam coacerea;
In functie de dimensiunea puiului decidem daca este necesara preliungirea coacerii;
Servim puiul taiat felii alaturi de o garnitura la alegerea dvs
Estera Flori (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
Am incercat cu ciuperci este super.
vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010
Data viitoare voi adauga ciuperci,cred ca merge ok:)
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010
Arata de nota 10 cu felicitari,ai votul meu.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010
Imi plac combinatiile folosite...,arata super bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010
E un deliciu. Umplutura se poate face in functie de placere, de inspiratia de momnt si de ingredientele la indemana.