autor:

vera

» » Fripturi

pui umplut la cuptor

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
1 pui curatat si spalat, 2 felii de paine, 1 ou, 150g bacon sau sunca de praga, 2-3 rosii uscate in ulei, o ceapa mica, usturoi 1 catel, rosmarin, vin alb -1 pahar, sare,, 1 lingura ulei de masline +30g unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

9 voturi

Mod de preparare

Se sterge puiul in interior cu hartie de bucatarie;
Pregatim umplutura in modul urmator:feliile de paine inmuiate in lapte cam o jumatate de pahar se amesteca cu rosiile uscate ,oul,sartea,piperul macinat ,adaugam ceapa calita in prealabil cu baconul sau sunca de praga,umplem puiul dupa care trecem la inchiderea acestuia cu ata de bucatarie,legandu-l de picioare in modul acesta nu permite iesirea umpluturii,si in acelasi timop de gat;
Asezam puil in tava ,ungem cu uleiul de masline,adaugam alaturi rosmarin si usturoi;
Introducem puiul in cuptorul incins 220°C timp de 15 minute,pana ce incepe sa se coloreze,dupa care micsoram temperatura 180°C adaugam paharul de vin si untul topit si-l introducem o ora in cuptor:
Intre timp cu o lingura ungem puiul cu sucul din tava,si completam coacerea;
In functie de dimensiunea puiului decidem daca este necesara preliungirea coacerii;
Servim puiul taiat felii alaturi de o garnitura la alegerea dvs
Daca ti-a placut reteta noastra "pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui umplut cu amestec hawaian si legume la cuptor

Pui umplut cu amestec hawaian si legume la cuptor

Cum procedezi, simplu, curatam si spalam bine puiul si ne ocupam de amestecul hawaian. Curatam si

7 voturi    5 comentarii
2h
Fripturi
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

1. Intr-un castron mic, se inmoaie prunele in vin si se lasa deoparte.Se incalzeste cuptorul la 190°. 2. Se

2 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Pentru umplutura folosesc Ficat,ciuperci, paine,ou si cascaval.Nu am folosit niciodata rosii. Voi incerca

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

    Bine mai arata !

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    Bun,bun,bun................

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Arata bine de tot.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Am incercat cu ciuperci este super.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Data viitoare voi adauga ciuperci,cred ca merge ok:)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Arata de nota 10 cu felicitari,ai votul meu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Imi plac combinatiile folosite...,arata super bine,iar gustul trebuie sa fie pe masura...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      E un deliciu. Umplutura se poate face in functie de placere, de inspiratia de momnt si de ingredientele la indemana.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 pui curatat si spalat
  • 2 felii de paine
  • 1 ou
  • 150g bacon sau sunca de praga
  • 2-3 rosii uscate in ulei
  • o ceapa mica
  • usturoi 1 catel
  • rosmarin
  • vin alb -1 pahar
  • sare,
  • 1 lingura ulei de masline +30g unt

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
PULPE DE PUI CU SOS SE LAMAIE