autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Pulpã de curcan la cuptor ( reteta pitarului) (Perna de Peru à Padeiro)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
1 pulpã de curcan de cca. 1,5 kg, sare, piper, 2 cepe, 2 foi de dafin, 1 kg. de cartofii, 4-5 cãtei de usturoi, 1 linguritã boia dulce, 1 linguritã sofran indian, 1 dl. ulei de mãsline, optional vegeta, 1 lãmâie, 1 legãturã pãtrunjel, cepsoarã tocatã

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Acest fel de mâncare este traditional, si putem folosi orice tip de carne.
Supa se pãstreazã pt. a face diverse aluaturi sãrate sau pt. o garniturã de orez.
Eu am profitat sã fac o ciorbã cu perisoare.
1)Pulpa de curcan se pune la fiert în apã cu sare, piper,foi de dafin, 1 ceapã, optional: câtiva cãtei de usturoi, morcovi...
Lasã la fiert cca. 45 min.
2)Între timp taie cartofii si ceapa în sferturi groase, iar cãtei de usturoi feliute. Pune pulpa fiartã deasupra si condimenteazã cu vegeta, piper, boia, sofran...toarnã uleiul si amestecã totul bine.Dã la cuptor la 200ºC, timp de 30 min. Neuitând sã regãm cu propriul sos pt. a nu se usca carnea.
Dacã vã grãbiti, puteti prãji cartofii pe jumãtate, apoi adãuga la carne.
3)La urmã pune sucul de lãmâie peste carne.
Puteti servi decorat cu pãtrunjel tocat si felii de lãmâie, acompaniat de o salatã verde cu sos vinagrete.
Special pt. cinele în familie.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpã de curcan la cuptor ( reteta pitarului) (Perna de Peru à Padeiro)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Se parlesc pulpele, se spala ,se lasa la scurs, se stropesc cu putin ulei si apoi se condimenteaza

8 voturi    21 comentarii
45 min
Fripturi
Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Pulpe de pui la cuptor cu bere neagra si cartofi

Eu intotdeauna oparesc carnea. Dupa aceasta operatiune, spalam bine carnea, o asezam in tava de friptura,

13 voturi    15 comentarii
55 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emil-Dan Ichim , 28 iunie 2013

    Ma rog frumos, imi puteti spune ce inseamna "sa regam cu propriul sos" ? Ati folosit termenul in reteta de mai sus si eu nemaiintalnindu-l sunt dezorientat. Cu multumiri.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    Foarte gustoasa; abia acum am vazut reteta; stii cum e de sarbatori...

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2010

    Tare buna este carnea de curcan.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2010

      Am făcut şi eu. Legumele şi o parte din carne, plus o cutie de mazăre mai mică le-am unit într-o salată gustoasă. Am făcut o maioneză, la care am adăugat smântână şi suc de lămâie. Foarte bună.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2010

      Vã multumesc tuturor pt. acest an minunat alãturi de voi:) Sãrbãtori frumoase alãturi de cei dragi vã dorim, pupici!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      O minunatie din toate punctele de vedere...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2010

      Un deliciu! *****

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Foarte buna reteta asta, mai ales ca-mi place carnea de curcan foarte mult. Merita incercata. Felicitari!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      ce bun e!Bravo!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

      Super apetisanta!si arata de iti lasa gura apa!!! hei nu iei tava cu tine cind pleci si treci o fuga pe la mine sa gust si eu din minunatia aia?:))))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1 pulpã de curcan de cca. 1,5 kg
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • 1 kg. de cartofii
  • 4-5 cãtei de usturoi
  • 1 linguritã boia dulce
  • 1 linguritã sofran indian
  • 1 dl. ulei de mãsline
  • optional vegeta
  • 1 lãmâie
  • 1 legãturã pãtrunjel
  • cepsoarã tocatã

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Emil-Dan Ichim

Ma rog frumos, imi puteti spune ce inseamna "sa regam cu propriul sos" ? Ati folosit termenul in reteta de mai sus si eu nemaiintalnindu-l sunt dezorientat. Cu multumiri.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe gustoase