autor:

maria mihalache

» » Fripturi

Pulpa de curcan in sos de unt si rosmarin

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Ingrediente
1 pulpa de curcan, 75 g unt, 2 crengute rosmarin proaspat, cateva fire de patrunjel verde, 1 ardei iute mic, 2 catei de usturoi, o cana cu vin alb demi-sec, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Transam pulpa de curcan in fileuri subtiri .Condimentam cu sare si piper macinat.



Intr-o tigaie punem untul la topit si adaugam fileurile de carne.Lasam pana cand carnea devine usor rumena avand grija sa o intoarcem de pe o parte pe alta.

Scoatem carnea pe o farfurie si o acoperim pentru a sta calda.



In tigaia cu unt in care am rumenit carnea adaugam firele de rosmarin(eu le-am adaugat intregi dar le puteti taia bucati mici daca doriti),usturoiul si ardeiul iute taiate rondele subtiri si patrunjelul taiat fin.



Lasam la foc potrivit sa dea in cateva clocote dupa care adaugam vinul si lasam pana cand sosul scade la jumatate.Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Pentru servire asezam bucatile de carne pe o farfurie ,le stropim cu sosul de mai sus si..................pofta buna!



Putem acompania friptura cu o garnitura sau ...........mai simplu .........cu o salata.Si neaparat un pahar cu vin!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in sos de unt si rosmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Peste prajit

Peste prajit

Pestele se da prin faina amestecata cu boia, dupa ce a fost sarat. Se prajeste in uleiul pus dinainte

8 voturi    5 comentarii
40 min
Fripturi
Piept de curcan in manta de bacon, pe pat de ciuperci

Piept de curcan in manta de bacon, pe pat de ciuperci

Mai intai curatam bine ciupercile.Pieptul de curcan se portioneaza in 6 felii.Pentru fiecare bucata

9 voturi    8 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan
  • 75 g unt
  • 2 crengute rosmarin proaspat
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 1 ardei iute mic
  • 2 catei de usturoi
  • o cana cu vin alb demi-sec
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Portofele cu branza in sos de smantana cu capere