autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de miel cu usturoi si rozmarin

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, 3 legaturi ceapa, 4 catei de usturoi, 500 g rosii carnoase, 1-2 fire rozmarin, 1 pulpa de miel (aprox. 1.5 kg), sare, piper macinat, 2 lingurite cimbrisor uscat, 3 linguri ulei de masline, 250 ml vin rosu sec

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1- se curata ceapa si usturoiul si se taie in patru bucati.Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele si cotorul, si se taie in bucati mari.Se spala rozmarinul, iar frunzele se toaca marunt.
2- se spala carnea cu apa rece si se sterge.Se freaca bine cu sare, piper, si cimbrisor.Se prajeste carnea intr-o tigaie, in ulei de masline, pe toate partile.Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
3- Se presara ceapa, usturoiul si rozmarinul in jurul carnii si se calesc cateva minute.Se adauga rosiile, se condimeteaza cu sare si piper si se toarna deasupra vinul.
4-se aseaza pulpa intr-un vas termorezistent acoperit, se baga la cuptor si se coace pana devine frageda.Cand incepe sa se moaie, se scoate capacul vasului.
5- se scoate de la cuptor, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se lasa sa stea in cuptorul stins aprox. 10 minute.Intre timp zeama lasata se paseaza cu mixerul, se condimeteaza si se lasa sa se ingroasa un pic.
6-se taie pulpa de miel in felii subtiri, perpendicular pe directia fibrelor, cu un cutit ascutit.Sosul se serveste separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Lasagna

Lasagna

Intr-o tigaie cu pereti inalti, se pune uleiul, apoi adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si ceapa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se inteapa in varf si se pun cu gura in jos la scurs. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 3 legaturi ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g rosii carnoase
  • 1-2 fire rozmarin
  • 1 pulpa de miel (aprox. 1.5 kg)
  • sare
  • piper macinat
  • 2 lingurite cimbrisor uscat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin rosu sec

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu gutui