Pulpa de miel cu usturoi si rozmarin

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 3 legaturi ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g rosii carnoase
  • 1-2 fire rozmarin
  • 1 pulpa de miel (aprox. 1.5 kg)
  • sare, piper macinat
  • 2 lingurite cimbrisor uscat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin rosu sec

Mod de preparare

1- se curata ceapa si usturoiul si se taie in patru bucati.Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele si cotorul, si se taie in bucati mari.Se spala rozmarinul, iar frunzele se toaca marunt.

2- se spala carnea cu apa rece si se sterge.Se freaca bine cu sare, piper, si cimbrisor.Se prajeste carnea intr-o tigaie, in ulei de masline, pe toate partile.Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.

3- Se presara ceapa, usturoiul si rozmarinul in jurul carnii si se calesc cateva minute.Se adauga rosiile, se condimeteaza cu sare si piper si se toarna deasupra vinul.

4-se aseaza pulpa intr-un vas termorezistent acoperit, se baga la cuptor si se coace pana devine frageda.Cand incepe sa se moaie, se scoate capacul vasului.

5- se scoate de la cuptor, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se lasa sa stea in cuptorul stins aprox. 10 minute.Intre timp zeama lasata se paseaza cu mixerul, se condimeteaza si se lasa sa se ingroasa un pic.

6-se taie pulpa de miel in felii subtiri, perpendicular pe directia fibrelor, cu un cutit ascutit.Sosul se serveste separat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise