autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpa de miel cu usturoi si rozmarin

Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: otilia21 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2010

Ingrediente
pt 4 portii:, 3 legaturi ceapa, 4 catei de usturoi, 500 g rosii carnoase, 1-2 fire rozmarin, 1 pulpa de miel (aprox. 1.5 kg), sare, piper macinat, 2 lingurite cimbrisor uscat, 3 linguri ulei de masline, 250 ml vin rosu sec

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1- se curata ceapa si usturoiul si se taie in patru bucati.Se oparesc rosiile, se decojesc, se scot semintele si cotorul, si se taie in bucati mari.Se spala rozmarinul, iar frunzele se toaca marunt.
2- se spala carnea cu apa rece si se sterge.Se freaca bine cu sare, piper, si cimbrisor.Se prajeste carnea intr-o tigaie, in ulei de masline, pe toate partile.Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
3- Se presara ceapa, usturoiul si rozmarinul in jurul carnii si se calesc cateva minute.Se adauga rosiile, se condimeteaza cu sare si piper si se toarna deasupra vinul.
4-se aseaza pulpa intr-un vas termorezistent acoperit, se baga la cuptor si se coace pana devine frageda.Cand incepe sa se moaie, se scoate capacul vasului.
5- se scoate de la cuptor, se infasoara intr-o folie de aluminiu si se lasa sa stea in cuptorul stins aprox. 10 minute.Intre timp zeama lasata se paseaza cu mixerul, se condimeteaza si se lasa sa se ingroasa un pic.
6-se taie pulpa de miel in felii subtiri, perpendicular pe directia fibrelor, cu un cutit ascutit.Sosul se serveste separat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel cu usturoi si rozmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu mamaliguta

Ciulama de pui cu mamaliguta

Ceapa curatata si taiata marunt o punem la calit, adaugam usturoiul maruntit, sare si piper. Dupa

13 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu legume

Pulpe la cuptor cu legume

Cartofi se curata si se taie in feli,ardei,morcovul si ceapa la fel ,se pun in tigaie,se piseaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 3 legaturi ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g rosii carnoase
  • 1-2 fire rozmarin
  • 1 pulpa de miel (aprox. 1.5 kg)
  • sare
  • piper macinat
  • 2 lingurite cimbrisor uscat
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin rosu sec

Raporteaza reteta

Retete
de otilia21
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Se fierbe separat puiul 10-15 minute si cartofii curatati si taiati cubulete, dar sa nu se sfarame;

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Salata greceasca

Salata greceasca

Tineti fiecare ingredient separat inainte de a servi, pentru a nu acapara ceapa savoarea celorlalte.

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Placinta cu carne