autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 aprilie 2016

Ingrediente
Pulpa de miel:, -1 pulpa de miel, Marinata pentru carnea de miel:, -1 lingurita de boia afumata, -1/2 linguriță fulgi de usturoi, -1 lingurița de oregano, -1/2 linguriță nucsoara măcinată, -1 lingurita de coriandru boabe, -1 lingurita sare roz, -1/2 lingurita piper boabe, -1 lingura de zahar, -2 foi de dafin, -5 căței de usturoi, -sucul de la doua lamai, -2 pahare de vin alb, -1 ceapă alba, -4 crengute de rozmarin, -2-3 crengute de cimbru, Crusta crocanta cu verdeturi:, -6 linguri de pesmet, -6 linguri de unt moale, -2 linguri de muștar Dijon, -6 linguri de pătrunjel tocat, -coditele verzi de la o legătură de ceapă verde, -frunzulitele de la 3 crengute de cimbru, -1 lingurita frunzulite de rozmarin, -2 linguri zeama de lămâie, -sare si piper, Garnitura din cus cus:, -1 pachet de cus cus(~200 gr.), -1 ceapă alba, -100 gr. mazăre, -100 gr. pastai, -coaja de la o lămâie, -supa de legume, -1 legătură de patrunjel, -sare si piper proaspăt măcinat, -ulei de masline, Pentru copt:, -ulei de măsline, -1 căciulie de usturoi, -3 crengute de rozmarin, -2 cani de apa, -1 cana de vin, Salata:, -1 punga de amestec de salata, -2 bucati de lime, -sare roz, -piper proaspat macinat, -ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

*Pentru inceput...

1.Spălăm si curatam de pielite pulpa de miel.

2.Crestam pulpa la suprafata in romburi cu un cutit bine ascutit.

3.Curatam ceapa si o tăiem în sferturi.

4.Usturoiul il curatam si il zdrobim usor cu lama cutitului.

*Separat intr-un castron pregătim marinata.

1.Punem toate ierburile uscate intr-un vas si le amestecăm.

2.Pudram suprafata pulpei de miel cu acest amestec de condimente si "masam" bine. Intoarcem carnea pe toate părțile in aceasta marinata ca sa fie impregnata peste tot de aromă.

3.Așezăm bucata de carne in caserola de marinare.

4.Punem langa pulpa de miel, ceapa si usturoiul, adăugăm sucul de lămâie, vinul, foile de dafin, crengutele de cimbru si de rozmarin.

5.Punem capacul la caserola, o vidam cu aparatul de vidat Food Saver si o dam la rece, atat cat ne permite timpul. Datorita marinarii cu ajutorul aparatului si caserolei Food Saver nu mai este nevoie sa lasam carnea la marinat pana a doua zi, pentru ca deja carnea este patrunsa de aroma in doar cateva minute.

*Cu putin timp inainte de a scoate caserola cu pulpa de miel de la rece, pregatim topping-ul crocant.

1.Punem pesmetul, untul, mustarul, patrunjelul tocat, ceapa, zeama de lamaie, frunzulitele de cimbru si rozmarin.

2.Condimentam cu sare, piper si amestecăm totul foarte bine.



*Pregatim pulpa de miel pentru coacere;

1.Scoatem pulpa din caserola, o scurgem bine de zeama, o asezam pe un blat de lemn si o îmbrăcăm cu topping-ul crocant pregatit anterior.

2.Presam compozitia bine peste tot si apoi așezăm pulpa intr-o tava pentru cuptor, nu foarte mare.

3.Adăugăm caciulia de usturoi tăiată în doua, crengutele de rozmarin, 2 doua căni de apa, putina sare si piper boabe.

3.Dăm tava la cuptorul încins.

4.Lăsăm la foc mai iute cam 30 de minute cat sa prinda putina culoare topping-ul, după aceea reducem focul la mediu.

5.Tinem tava la cuptor cam încă o ora, sau pana carnea este patrunsa si se desprinde de pe os.

6.Când pulpa de miel este aproape gata si bine rumenita, oprim focul.

7.O mai lăsăm la cald pana pregatim cus-cus-ul si salata.



*Pentru cus-cus procedăm asa:

1.Curățam ceapa si o tăiem cubulete mărunte.

2.O punem la călit intr-o tigaie inalta in care am pus putin ulei de masline.

3.Călim ceapa pana se înmoaie, apoi adăugăm cus-cus-ul.

4.Prăjim totul timp de 4-5 minute, adăugăm sare, piper, supa de legume, mazarea, păstaile rupte bucatele mai mici si acoperim tigaia cu un capac.

5.Lăsăm sa fiarbă la foc mic pana cus-cus-ul si legumele sunt bine pătrunse.

6.Cu 1 minut inainte de a lua tigaia de pe foc adăugăm verdeata tocata mărunt.

7.Amestecăm bine si punem din nou capacul păstrând la cald garnitura pana in momentul servirii.



*Pregatim salata:

1.Punem salata intr-un castron, o condimetam cu sare, zeama de lime, putin ulei de masline si piper proaspat macinat.



Pulpa de miel in crusta crocanta de verdeturi, alaturi de cus-cus si salata este gata sa fie servita!

Pofta mare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel imbracata in crusta crocanta de verdeturi pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

Spalam pulpa foarte bine si o stergem cu un servet de bucatarie. Curatam usturoiul si-l taiem in

0 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Retete de Pasti
Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

Coaste de ied in sos de rosii la cuptor

Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol

1 vot    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Pulpa de miel:
  • -1 pulpa de miel
  • Marinata pentru carnea de miel:
  • -1 lingurita de boia afumata
  • -1/2 linguriță fulgi de usturoi
  • -1 lingurița de oregano
  • -1/2 linguriță nucsoara măcinată
  • -1 lingurita de coriandru boabe
  • -1 lingurita sare roz
  • -1/2 lingurita piper boabe
  • -1 lingura de zahar
  • -2 foi de dafin
  • -5 căței de usturoi
  • -sucul de la doua lamai
  • -2 pahare de vin alb
  • -1 ceapă alba
  • -4 crengute de rozmarin
  • -2-3 crengute de cimbru
  • Crusta crocanta cu verdeturi:
  • -6 linguri de pesmet
  • -6 linguri de unt moale
  • -2 linguri de muștar Dijon
  • -6 linguri de pătrunjel tocat
  • -coditele verzi de la o legătură de ceapă verde
  • -frunzulitele de la 3 crengute de cimbru
  • -1 lingurita frunzulite de rozmarin
  • -2 linguri zeama de lămâie
  • -sare si piper
  • Garnitura din cus cus:
  • -1 pachet de cus cus(~200 gr.)
  • -1 ceapă alba
  • -100 gr. mazăre
  • -100 gr. pastai
  • -coaja de la o lămâie
  • -supa de legume
  • -1 legătură de patrunjel
  • -sare si piper proaspăt măcinat
  • -ulei de masline
  • Pentru copt:
  • -ulei de măsline
  • -1 căciulie de usturoi
  • -3 crengute de rozmarin
  • -2 cani de apa
  • -1 cana de vin
  • Salata:
  • -1 punga de amestec de salata
  • -2 bucati de lime
  • -sare roz
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

2 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Ciulama de porumbei cu ciuperci proaspete