autor:

Marcel Iorga

» » , , Retete de Pasti, Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de miel impanata (cu slaninuta si usturoi)

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 mai 2011

Ingrediente
E greu de spus acum, cantităţile necesare, pentru că depinde de câte pulpe de miel găteşti, pentru câte persoane se pregăteşte masa şi ca atare, las această apreciere pe seama fiecăruia. Important să iasă gustos şi foarte fraged. Eu am folosit 3 pulpe de miel (cele din faţă şi una din spate!). Aşa că, scriu restul de ingrediente, fără gramaj:, * pulpe de miel, * slăninuţă afumată, * frunze de tarhon proaspete, * usturoi verde proaspăt, * căţei de usturoi, * ulei de floarea soarelui, * pastă de tomate, * vin alb sec, * foi de dafin, * sare şi piper după gust, * condiment pentru miel, din supermarket (producător Fuchs - le consider cele mai bune).

Dificultate: Medie Timp: 2h

7 voturi

Mod de preparare

Pulpele de miel, le curăţăm de pieliţe şi tendoane. Le spălăm şi le ştergem cu prosoape de hârtie.
Le asezonăm pe toate părţile cu "Condiment pentru Miel", din pliculeţele de condimente care se găsesc pe piaţă (eu folosesc pe cele de la Fuchs).
Punem pulpele întro tava de copt.
Spălăm şi curăţăm usturoiul verde, curăţăm căţeii de usturoi, tăiem în bucăţele mici slăninuţa. Tarhonul îl trecem un pic prin apă rece, pentru eliminarea oricăror impurităţi şi îl tocăm mărunt.
Cu un vârf de cutit, facem incizii în pulpele de miel şi împănăm cu slăninuţă şi usturoi. Puteţi pune şi fire întregi de usturoi în interiorul pulpelor.
Ungem toată carnea de pe exterior cu pasta de roşii.
Tarhonul tocat, îl presărăm peste pulpe. Turnăm ulei de floarea soarelui peste pulpe, 2-3 căni de apă în tavă şi adăugăm foile de dafin. Acoperim tava cu folie de aluminiu.
În cuptorul încins la 200-220ºC, introducem tava cu pulpele de miel. Lăsăm la cuptor circa 90 de minute.
După care scoatem tava, eliminăm folia metalică şi adăugăm 1 cană de vin alb sec. Mai lăsăm la cuptor încă 30 de minute.
Dar din când în când, scoatem tava şi stropim cu sosul format în tavă, carnea de miel.
Când friptura este suculentă şi bine pătrunsă, o serviţi firbinte, cu orice garnitură doriţi. E delicioasă!
:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel impanata (cu slaninuta si usturoi)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Foarte frumoasa friptura! Imi place faptul ca ai folosit tarhon, noi suntem mari consumatori, in general ciorbele le aromatizez cu tarhon. Eu gatesc fripurica simplu, dar e gustoasa si asa.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 mai 2011

    Foarte fine si apetisante!***** Eu prepar intotdeauna pulpa din fata , deoarece e mai frageda. O seara buna!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 06 mai 2011

    O friptura delicioasa!

Dificultate

Medie

Timp

2h

7 voturi

Ingrediente

  • E greu de spus acum
  • cantităţile necesare
  • pentru că depinde de câte pulpe de miel găteşti
  • pentru câte persoane se pregăteşte masa şi ca atare
  • las această apreciere pe seama fiecăruia. Important să iasă gustos şi foarte fraged. Eu am folosit 3 pulpe de miel (cele din faţă şi una din spate!). Aşa că
  • scriu restul de ingrediente
  • fără gramaj:
  • * pulpe de miel
  • * slăninuţă afumată
  • * frunze de tarhon proaspete
  • * usturoi verde proaspăt
  • * căţei de usturoi
  • * ulei de floarea soarelui
  • * pastă de tomate
  • * vin alb sec
  • * foi de dafin
  • * sare şi piper după gust
  • * condiment pentru miel
  • din supermarket (producător Fuchs - le consider cele mai bune).

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa friptura! Imi place faptul ca ai folosit tarhon, noi suntem mari consumatori, in general ciorbele le aromatizez cu tarhon. Eu gatesc fripurica simplu, dar e gustoasa si asa.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mamaliga cu intinsoare de carnat