autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Pulpa de miel perfecta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2016

Ingrediente
- pentru friptura, 1-2 pulpe miel, 100 g unt, 1 legatura usturoi verde, 150 ml vin alb, zeama de la o lamaie, putin ulei, 3-4 morcovi, cimbru, rozmarin, frunze de patrunjel, frunze de telina, sare, piper, boia, - pentru cartofii crocanti, 1 kg cartofi noi, 2oo g rosii cherry, ulei de masline, sare, boia, piper

Dificultate: Redusa Timp: 3h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt , usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.
Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei , zeama de lamaie, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin.
Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari , o crenguta de cimbru , rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.
Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !
Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava , cartofii noi deasupra ,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cozile verzi de usturoi, taiate mai marunt.
Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi , o ora la 150 de grade.
Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.
Dupa ce scoateti pulpele din cuptor , le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.
Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel perfecta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Magiritsa (supa specific Pastelui in Grecia)

Magiritsa (supa specific Pastelui in Grecia)

Spalam bine salata, ceapa si marar. Le taiem marunt. Spalam bine inima, plamani, ficat, pulpa de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Friptura marunta de oaie cu leuda si iaurt pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Friptura marunta de oaie cu leuda si iaurt pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea se taie in bucati de 1 cm. Bucatile se aseaza in caserola pentru marinat. Intr-un bol, se

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • - pentru friptura
  • 1-2 pulpe miel
  • 100 g unt
  • 1 legatura usturoi verde
  • 150 ml vin alb
  • zeama de la o lamaie
  • putin ulei
  • 3-4 morcovi
  • cimbru
  • rozmarin
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper
  • boia
  • - pentru cartofii crocanti
  • 1 kg cartofi noi
  • 2oo g rosii cherry
  • ulei de masline
  • sare
  • boia
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Retete de Pasti

Costite de ied Costite de ied

Se spala bine costitele de ied. Le lasam sa se scurga. Punem sare, piper, oregano, coniac mustar si usturoi tocat in bol si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Retete de Pasti
Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata Cozonac moldovenesc cu crema de nuca si ciocolata

Acesta reteta o facem de ani de zile, dupa cum vedeti, nu are prea multe oua si nici zahar. Secretul in a obtine un cozonac pufos si

2 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Retete de Pasti
Friptura in sos barbeque cu garnitura de cartofi natur