autor:

Sidy

» » , Retete de Pasti, Fripturi

Pulpa de miel perfecta

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 aprilie 2016

Ingrediente
- pentru friptura, 1-2 pulpe miel, 100 g unt, 1 legatura usturoi verde, 150 ml vin alb, zeama de la o lamaie, putin ulei, 3-4 morcovi, cimbru, rozmarin, frunze de patrunjel, frunze de telina, sare, piper, boia, - pentru cartofii crocanti, 1 kg cartofi noi, 2oo g rosii cherry, ulei de masline, sare, boia, piper

Dificultate: Redusa Timp: 3h 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Pulpa de miel bine curatata si stearsa bine ,o crestam cu un cutit bine ascutit si ii facem niste buzunare in care indesam cate 1/2 lingurita cu unt , usturoi si apoi sare,piper, rozmarin si cimbru.
Ungem apoi pulpa cu amestecul obtinut din vin, ulei , zeama de lamaie, sare, piper, boia , cimbru si rozmarin.
Intr-o tava asezam un pat de morcovi curatati si taiati in bucati mari , o crenguta de cimbru , rozmarin, frunze verzi de patrunjel si telina, usturoi peste care adaugam un deget de vin alb.
Nu puneti apa deloc pentru ca ii stricati tot gustul !
Asezati apoi pulpele de miel peste legumele din tava , cartofii noi deasupra ,presarati cu condimente si deasupra asezam rosiile cherry si cozile verzi de usturoi, taiate mai marunt.
Dam tava la cuptor la 125 de grade, pentru 3 ore aproximativ si apoi , o ora la 150 de grade.
Din cand in cand stropim friptura cu sosul din tava.
Dupa ce scoateti pulpele din cuptor , le portionati si le serviti alaturi de cartofii crocanti.Sa nu uitati sa faceti si o salata linga.
Este o friptura suculenta, savuroara si pot sa spun ca este pulpa de miel perfecta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel perfecta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ied copt in ierburi aromatice

Ied copt in ierburi aromatice

Spălaţi iedul, îl curățați de grăsimea nedorită și îl puneți la marinat în

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 40 min

3 voturi

Ingrediente

  • - pentru friptura
  • 1-2 pulpe miel
  • 100 g unt
  • 1 legatura usturoi verde
  • 150 ml vin alb
  • zeama de la o lamaie
  • putin ulei
  • 3-4 morcovi
  • cimbru
  • rozmarin
  • frunze de patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper
  • boia
  • - pentru cartofii crocanti
  • 1 kg cartofi noi
  • 2oo g rosii cherry
  • ulei de masline
  • sare
  • boia
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Sarmalute asortate