Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • 50 ml ulei
  • 50 g faina
  • 250 ml smantana
  • 400 ml supa de carne
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verde
  • 700 g cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 morcovi
  • 1/2 lingurita galangal macinat( ghimbir)

Mod de preparare

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam prin faina.

Apasam butonul MENU si selectam programul FRY pentru 15 minute. Punem uleiul in vasul aparatului , apasam START si dupa 5 minute dupa ce uleiul s-a incalzit, prajim feliile de carne pe ambele parti, cu capacul inchis , cam 1-2 minute fiecare felie.

Dupa ce toate feliile sunt prajite si scoase din aparat, in uleiul ramas ( care nu si-a schimbat deloc culoarea si nu s-a ars )sotam 1 lingurita faina , adaugam repede supa de carne ,invartind continuu in vas. Punem si feliile de carne , asezonam , dupa care fixam aparatul pe programul STEW timp de 50 de minute., cu capacul inchis.START

Intre timp curatam cartofii si morcovii , ii taiem cuburi si ii fierbem la aburi in cosul de deasupra.

Galbenusurile le amestecam cu smantana, zeama de lamaie, mustarul si faina daca a mai ramas. Le omogenizam bine, adaugam 102 polonice din zeama in care a fiert carnea si dupa trecerea a 45 de minute , adaugam sosul la carne.Lasam 5 minute sa dea in clocot.

Presaram deasupra putin patrunjel verde.

Cand aparatul isi termina programul, il scoatem din priza.

Macinam bucatile de galangal si facem cele doua pireuri. Cel de cartofi cu unt si lapte si cel de morcovi cu galangal.

Servim fileurile de carne alaturi de cele doua piureuri si o salata de salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Rulada de miel umpluta cu legume

Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.

Rulada de miel umpluta cu legume
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor