autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2014

Ingrediente
1 kg pulpa porc, 50 ml ulei, 50 g faina, 250 ml smantana, 400 ml supa de carne, 3 galbenusuri, zeama de la o lamaie, 1 lingura mustar, patrunjel verde, 700 g cartofi, 50 g unt, 100 ml lapte, 2 morcovi, 1/2 lingurita galangal macinat( ghimbir)

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Pulpa de porc se taie fileuri si se bate putin cu ciocanul de snitel. Asezonam fileurile si le dam prin faina.
Apasam butonul MENU si selectam programul FRY pentru 15 minute. Punem uleiul in vasul aparatului , apasam START si dupa 5 minute dupa ce uleiul s-a incalzit, prajim feliile de carne pe ambele parti, cu capacul inchis , cam 1-2 minute fiecare felie.
Dupa ce toate feliile sunt prajite si scoase din aparat, in uleiul ramas ( care nu si-a schimbat deloc culoarea si nu s-a ars )sotam 1 lingurita faina , adaugam repede supa de carne ,invartind continuu in vas. Punem si feliile de carne , asezonam , dupa care fixam aparatul pe programul STEW timp de 50 de minute., cu capacul inchis.START
Intre timp curatam cartofii si morcovii , ii taiem cuburi si ii fierbem la aburi in cosul de deasupra.
Galbenusurile le amestecam cu smantana, zeama de lamaie, mustarul si faina daca a mai ramas. Le omogenizam bine, adaugam 102 polonice din zeama in care a fiert carnea si dupa trecerea a 45 de minute , adaugam sosul la carne.Lasam 5 minute sa dea in clocot.
Presaram deasupra putin patrunjel verde.
Cand aparatul isi termina programul, il scoatem din priza.
Macinam bucatile de galangal si facem cele doua pireuri. Cel de cartofi cu unt si lapte si cel de morcovi cu galangal.
Servim fileurile de carne alaturi de cele doua piureuri si o salata de salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc cu sos de smantana , piure de cartofi si morcov cu galangal- Multicooker Philips" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci

Cartofi aurii cu Rulouri din carne de porc cu ciuperci

Rulouri: Se taie carnea ca pentru snitele, se bate si se unge cu unt. Separat se taie marunt ceapa,

10 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de pui cu mamaliguta

Tocanita de pui cu mamaliguta

Ceapa taiata marunt se pune la calit impreuna cu rosiile taiate cubulete, se adauga apoi carnea si

23 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg pulpa porc
  • 50 ml ulei
  • 50 g faina
  • 250 ml smantana
  • 400 ml supa de carne
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verde
  • 700 g cartofi
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 2 morcovi
  • 1/2 lingurita galangal macinat( ghimbir)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu usturoi