autor:

valentina ionita

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
1 k g pulpă vițel, o căpățână mare de usturoi, un pahar suc de roșii, 2 linguri ulei măsline,, Un pahar apă, 200 ml vin roșu, sare, piper roșu, busuioc, 2 buc. foi dafin, o leg. Ceapă verde, 2 roșii, un vârf de linguriţă miere de albine, ½ linguriţa boia dulce de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Sosul marinat se obţine din 100 ml vin roşu, 50 ml ulei de măsline, o căniță apă, sucul de la o lămâie. În plus am adăugat 3-4 căţei de usturoi, piper, cimbru, o frunză de dafin. Toate ingredientele se amesteca bine...

Mi-am dorit să iasă o friptură cu adevărat fragedă, mai ales că acum am un ajutor de nădejde în Philips Multicooker, aşa că am trecut la marinarea cărnii.

Bucata de carne se spală, se zvântă și taie în felii subțiri.
Usturoiul şi ceapă se toacă mărunt, roşiile se taie rondele sau felii subţiri.
Se aşează feliile de carne în sosul pentru marinat şi se lasa carnea la frigider pentru cca 3-4 ore (se poate ţine până la 5 ore). Carnea trebuie să fie acoperită în totalitate de lichid.

După marinare, carnea se scurge bine şi se aşează în vasul de gătit. Se toarnă 2 linguri ulei de măsline, se adauga ceapă, usturoiul, foaia de dafin, puţină apă, se închide capacul, se pune aparatul în priză și se fixează FRY pentru 10 minute, timp în care întoarceţi carnea pe ambele părţi. După finalizare adăugaţi roşiile, vinul (100 ml), condimente şi fixaţi o oră şi 40 de minute STEW.
Daca ti-a placut reteta noastra "PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficat de pasare cu mazare

Ficat de pasare cu mazare

Ficatul de pasare se tine cam 20’ in lapte rece , dupa care se scoate si se pune pe un servet de

12 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

5 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 k g pulpă vițel
  • o căpățână mare de usturoi
  • un pahar suc de roșii
  • 2 linguri ulei măsline,
  • Un pahar apă
  • 200 ml vin roșu
  • sare
  • piper roșu
  • busuioc
  • 2 buc. foi dafin
  • o leg. Ceapă verde
  • 2 roșii
  • un vârf de linguriţă miere de albine
  • ½ linguriţa boia dulce de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

75 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

1 vot    2 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prepelite cu smantana