autor:

valentina ionita

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2013

Ingrediente
1 k g pulpă vițel, o căpățână mare de usturoi, un pahar suc de roșii, 2 linguri ulei măsline,, Un pahar apă, 200 ml vin roșu, sare, piper roșu, busuioc, 2 buc. foi dafin, o leg. Ceapă verde, 2 roșii, un vârf de linguriţă miere de albine, ½ linguriţa boia dulce de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Sosul marinat se obţine din 100 ml vin roşu, 50 ml ulei de măsline, o căniță apă, sucul de la o lămâie. În plus am adăugat 3-4 căţei de usturoi, piper, cimbru, o frunză de dafin. Toate ingredientele se amesteca bine...

Mi-am dorit să iasă o friptură cu adevărat fragedă, mai ales că acum am un ajutor de nădejde în Philips Multicooker, aşa că am trecut la marinarea cărnii.

Bucata de carne se spală, se zvântă și taie în felii subțiri.
Usturoiul şi ceapă se toacă mărunt, roşiile se taie rondele sau felii subţiri.
Se aşează feliile de carne în sosul pentru marinat şi se lasa carnea la frigider pentru cca 3-4 ore (se poate ţine până la 5 ore). Carnea trebuie să fie acoperită în totalitate de lichid.

După marinare, carnea se scurge bine şi se aşează în vasul de gătit. Se toarnă 2 linguri ulei de măsline, se adauga ceapă, usturoiul, foaia de dafin, puţină apă, se închide capacul, se pune aparatul în priză și se fixează FRY pentru 10 minute, timp în care întoarceţi carnea pe ambele părţi. După finalizare adăugaţi roşiile, vinul (100 ml), condimente şi fixaţi o oră şi 40 de minute STEW.
Daca ti-a placut reteta noastra "PULPĂ DE VIŢEL CU SOS DE VIN ŞI PIPER ROŞU LA PHILIPS MULTICOOKER" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftele din carne de porc

Chiftele din carne de porc

Ideale pentru o masa de duminica, alaturi de cei dragi, chiftelele sunt usor de facut si pot fi luate

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 k g pulpă vițel
  • o căpățână mare de usturoi
  • un pahar suc de roșii
  • 2 linguri ulei măsline,
  • Un pahar apă
  • 200 ml vin roșu
  • sare
  • piper roșu
  • busuioc
  • 2 buc. foi dafin
  • o leg. Ceapă verde
  • 2 roșii
  • un vârf de linguriţă miere de albine
  • ½ linguriţa boia dulce de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Mancare de telina cu pui