autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Ingrediente
4 pulpe pui, 100 g unt, 2-3 crengute salvie, rozmarin, cimbru, coaja de la o lamaie, 6 catei usturoi, sare, piper, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 1 dovlecel, 1 rosie, 2 cartofi, 1 legatura ceapa verde, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Se taie untul cubulete.
Usturoiul se curata si se da prin aparatul de presat.
Intr-un bol amestecam untul cu usturoiul, cimbru si rozmarin( de preferat verde), salvia tocata, coaja de lamaie, sare si piper.
Le amestecam pe toate bine pina se obtine o pasta.
Pielea de pe pulpe o indepartam si stergem pulpele bine cu un servet absorbant , apoi le dam cu pasta de unt pe toate partile.
Dam carnea la rece pentru 30 de minute macar.
Curatam legumele si le taiem felii .
Un vas de lut( inmuiat macar 30 de minute in apa)uns cu putin unt, asezam legumele amestecate , peste ele pulpele iar deasupra felii de rosii si frunze de patrunjel verde.
In cuptorul dinainte incalzit la 180-200 grade C introducem vasul roman acoperit cu capacul sau(se poate folosi orice alt vas cu capac , termorezistent)pentru aproximativ o ora pina se face carnea si legumele.
Scoatem capacul si mai lasam 15 minute la cuptor sa se rumeneasca deasupra carnea.
La servire punem legume si pulpa de pui pe farfurie si deasupra presaram patrunjel verde tocat.
Daca vi se par legumele prea dulci, se poate pune putina zeama de lamaie pe ele.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe coapte in unt aromatizat cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    E de munca, dar ies niste pulpe !?, mama, mama 1.

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Oauuuu !!!! Ce aroma si ce bunatate :) !!!!! *****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Foarte aromate!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Mmmmmmmmmmmmmm ce arome si culori!*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      hmm..ce bine arata!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Sidy, o pulpita e a mea? tare bine arata yumi,yumi.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 100 g unt
  • 2-3 crengute salvie
  • rozmarin
  • cimbru
  • coaja de la o lamaie
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie
  • 2 cartofi
  • 1 legatura ceapa verde
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

tatiana (Chef de cuisine)

E de munca, dar ies niste pulpe !?, mama, mama 1.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
CHIFTELE