autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpe de curcan cu strudel umplut cu varza rosie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de curcan (fara pielita), , sare,, piper alb, , 100 g telina, , 100 g morcovi, , 100 g praz, , 200 g ceapa, , 1 lingura bulion, , 200 ml vin rosu sec, , 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 2 foi de dafin, , 1/2 legatura cimbru, , 20 ml vin rosu dulce, , 15 g amidon, , 20 g unt rece., Pentru strudel: 350 g varza rosie tocata, , fiarta si scursa, , 80 g samburi de nuca maruntiti, , 2 lingurite coaja rasa de portocala, , 2 foi aluat de strudel (30x30), , 40 g unt, , 3 linguri pesmet., Pentru crusta: 4 felii de paine prajita (fara coaja), , 2 linguri unt moale, , 1 lingurita scortisoara, , 1 lingura mustar dulce., Pentru merele umplute cu coacaze (sau alte fructe acrisoare): 40 g zahar,, 50 ml vin rosu sec, , 60 g coacaze uscate (catina, alte fructe acrisoare), , 2 lingurite vin rosu dulce (gen Porto), , 2 mere mici, , 50 ml suc de mere, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se sareaza si se pipereaza pulpele de curcan, se prajesc pe toate partile in untul incins, se scot din cratita si se pun de-o parte. In locul lor se prajesc ceapa si restul legumelor, curatate si taiate marunt. Se adauga bulionul, se caleste cateva secunde, se stinge cu vinul sec, turnat putin cate putin, si se lasa sa dea in clocot. Se toarna deasupra zeama concentrata de carne, si cand clocoteste din nou, se introduc pulpele de curcan si mirodeniile. Se dau la cuptorul incins la 170gr. si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ o ora.
Se scot pulpele de curcan din cratita si se tin la cald. Se pune sosul pe foc si cand scade la circa 200 ml, se trece printr-o sita, se leaga cu vinul rosu dulce amestecat cu amidon si se gusta de sare si piper. Inainte de a-l servi, se incorporeaza si untul rece, amestecand bine.
Intre timp, se amesteca varza rosie, fiarta si scursa, cu nuca si cu coaja rasa de portocala. Se topeste untul si se ung - cu jumatate din el - cele 2 foi de aluat, care se aseaza una peste alta si se presara cu pesmet. Se intinde umplutura de varza pe jumatatea inferioara a foilor, se pliaza marginile, se ruleaza, se unge strudelul cu untul ramas si se da circa 20 de minute la cuptorul incins la 200gr..
Pentru crusta, se macina painea prajita si se amesteca cu untul si scortisoara. Se ung pulpele de curcan cu mustar, se tavalesc prin pesmetul preparat cu unt si scortisoara si se rumenesc la cuptor, la o temperatura mare, chiar inainte de a le servi.
Pentru merele cu coacaze: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu vin sec si se lasa putin pe foc, sa scada. Se adauga fructele si vinul dulce, se iau de pe foc si se lasa sa se patrunda. Merele curatate se scobesc, se taie in doua si se dunstuiesc, impreuna cu sucul de mere si untul, circa 6-8 minute (cu capac). Se scot din cratita, se lasa sa se scurga si se umplu cu fructe. Pulpele de curcan rumenite la cuptor se aseaza peste sos si se servesc cu merele umplute si cu strudelul cu varza rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu strudel umplut cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciocanele de pui cu telina

Ciocanele de pui cu telina

Curatati si taiati telina bastonase mai mari. Tocati marunt ceapa, ardeiul si rosia. Intr-o craticioara

13 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Praz umplut

Praz umplut

Partea albă a prazului, îl tăiem în bucăți egale, îl golim de miez, în așa fel încât să

4 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de curcan (fara pielita)
  • sare,
  • piper alb
  • 100 g telina
  • 100 g morcovi
  • 100 g praz
  • 200 g ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 200 ml vin rosu sec
  • 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 legatura cimbru
  • 20 ml vin rosu dulce
  • 15 g amidon
  • 20 g unt rece.
  • Pentru strudel: 350 g varza rosie tocata
  • fiarta si scursa
  • 80 g samburi de nuca maruntiti
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 2 foi aluat de strudel (30x30)
  • 40 g unt
  • 3 linguri pesmet.
  • Pentru crusta: 4 felii de paine prajita (fara coaja)
  • 2 linguri unt moale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura mustar dulce.
  • Pentru merele umplute cu coacaze (sau alte fructe acrisoare): 40 g zahar,
  • 50 ml vin rosu sec
  • 60 g coacaze uscate (catina
  • alte fructe acrisoare)
  • 2 lingurite vin rosu dulce (gen Porto)
  • 2 mere mici
  • 50 ml suc de mere
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
"M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe