Pulpe de curcan cu strudel umplut cu varza rosie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de curcan (fara pielita),
  • sare,
  • piper alb,
  • 100 g telina,
  • 100 g morcovi,
  • 100 g praz,
  • 200 g ceapa,
  • 1 lingura bulion,
  • 200 ml vin rosu sec,
  • 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa),
  • 2 foi de dafin,
  • 1/2 legatura cimbru,
  • 20 ml vin rosu dulce,
  • 15 g amidon,
  • 20 g unt rece.
  • Pentru strudel: 350 g varza rosie tocata,
  • fiarta si scursa,
  • 80 g samburi de nuca maruntiti,
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala,
  • 2 foi aluat de strudel (30x30),
  • 40 g unt,
  • 3 linguri pesmet.
  • Pentru crusta: 4 felii de paine prajita (fara coaja),
  • 2 linguri unt moale,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingura mustar dulce.
  • Pentru merele umplute cu coacaze (sau alte fructe acrisoare): 40 g zahar,
  • 50 ml vin rosu sec,
  • 60 g coacaze uscate (catina, alte fructe acrisoare),
  • 2 lingurite vin rosu dulce (gen Porto),
  • 2 mere mici,
  • 50 ml suc de mere,
  • 1 lingura unt.

Mod de preparare

Se sareaza si se pipereaza pulpele de curcan, se prajesc pe toate partile in untul incins, se scot din cratita si se pun de-o parte. In locul lor se prajesc ceapa si restul legumelor, curatate si taiate marunt. Se adauga bulionul, se caleste cateva secunde, se stinge cu vinul sec, turnat putin cate putin, si se lasa sa dea in clocot. Se toarna deasupra zeama concentrata de carne, si cand clocoteste din nou, se introduc pulpele de curcan si mirodeniile. Se dau la cuptorul incins la 170gr. si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ o ora.

Se scot pulpele de curcan din cratita si se tin la cald. Se pune sosul pe foc si cand scade la circa 200 ml, se trece printr-o sita, se leaga cu vinul rosu dulce amestecat cu amidon si se gusta de sare si piper. Inainte de a-l servi, se incorporeaza si untul rece, amestecand bine.

Intre timp, se amesteca varza rosie, fiarta si scursa, cu nuca si cu coaja rasa de portocala. Se topeste untul si se ung - cu jumatate din el - cele 2 foi de aluat, care se aseaza una peste alta si se presara cu pesmet. Se intinde umplutura de varza pe jumatatea inferioara a foilor, se pliaza marginile, se ruleaza, se unge strudelul cu untul ramas si se da circa 20 de minute la cuptorul incins la 200gr..

Pentru crusta, se macina painea prajita si se amesteca cu untul si scortisoara. Se ung pulpele de curcan cu mustar, se tavalesc prin pesmetul preparat cu unt si scortisoara si se rumenesc la cuptor, la o temperatura mare, chiar inainte de a le servi.

Pentru merele cu coacaze: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu vin sec si se lasa putin pe foc, sa scada. Se adauga fructele si vinul dulce, se iau de pe foc si se lasa sa se patrunda. Merele curatate se scobesc, se taie in doua si se dunstuiesc, impreuna cu sucul de mere si untul, circa 6-8 minute (cu capac). Se scot din cratita, se lasa sa se scurga si se umplu cu fructe. Pulpele de curcan rumenite la cuptor se aseaza peste sos si se servesc cu merele umplute si cu strudelul cu varza rosie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc