autor:

Fara foto

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Pulpe de curcan cu strudel umplut cu varza rosie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de curcan (fara pielita), , sare,, piper alb, , 100 g telina, , 100 g morcovi, , 100 g praz, , 200 g ceapa, , 1 lingura bulion, , 200 ml vin rosu sec, , 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa), , 2 foi de dafin, , 1/2 legatura cimbru, , 20 ml vin rosu dulce, , 15 g amidon, , 20 g unt rece., Pentru strudel: 350 g varza rosie tocata, , fiarta si scursa, , 80 g samburi de nuca maruntiti, , 2 lingurite coaja rasa de portocala, , 2 foi aluat de strudel (30x30), , 40 g unt, , 3 linguri pesmet., Pentru crusta: 4 felii de paine prajita (fara coaja), , 2 linguri unt moale, , 1 lingurita scortisoara, , 1 lingura mustar dulce., Pentru merele umplute cu coacaze (sau alte fructe acrisoare): 40 g zahar,, 50 ml vin rosu sec, , 60 g coacaze uscate (catina, alte fructe acrisoare), , 2 lingurite vin rosu dulce (gen Porto), , 2 mere mici, , 50 ml suc de mere, , 1 lingura unt.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se sareaza si se pipereaza pulpele de curcan, se prajesc pe toate partile in untul incins, se scot din cratita si se pun de-o parte. In locul lor se prajesc ceapa si restul legumelor, curatate si taiate marunt. Se adauga bulionul, se caleste cateva secunde, se stinge cu vinul sec, turnat putin cate putin, si se lasa sa dea in clocot. Se toarna deasupra zeama concentrata de carne, si cand clocoteste din nou, se introduc pulpele de curcan si mirodeniile. Se dau la cuptorul incins la 170gr. si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ o ora.
Se scot pulpele de curcan din cratita si se tin la cald. Se pune sosul pe foc si cand scade la circa 200 ml, se trece printr-o sita, se leaga cu vinul rosu dulce amestecat cu amidon si se gusta de sare si piper. Inainte de a-l servi, se incorporeaza si untul rece, amestecand bine.
Intre timp, se amesteca varza rosie, fiarta si scursa, cu nuca si cu coaja rasa de portocala. Se topeste untul si se ung - cu jumatate din el - cele 2 foi de aluat, care se aseaza una peste alta si se presara cu pesmet. Se intinde umplutura de varza pe jumatatea inferioara a foilor, se pliaza marginile, se ruleaza, se unge strudelul cu untul ramas si se da circa 20 de minute la cuptorul incins la 200gr..
Pentru crusta, se macina painea prajita si se amesteca cu untul si scortisoara. Se ung pulpele de curcan cu mustar, se tavalesc prin pesmetul preparat cu unt si scortisoara si se rumenesc la cuptor, la o temperatura mare, chiar inainte de a le servi.
Pentru merele cu coacaze: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu vin sec si se lasa putin pe foc, sa scada. Se adauga fructele si vinul dulce, se iau de pe foc si se lasa sa se patrunda. Merele curatate se scobesc, se taie in doua si se dunstuiesc, impreuna cu sucul de mere si untul, circa 6-8 minute (cu capac). Se scot din cratita, se lasa sa se scurga si se umplu cu fructe. Pulpele de curcan rumenite la cuptor se aseaza peste sos si se servesc cu merele umplute si cu strudelul cu varza rosie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu strudel umplut cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Snitel vienez cu piure de cartofi cu broccoli

Se spala bucatile de piept de pui, se sterg de apa , se taie in felii de snitele se pudreaza cu sare

9 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe in foietaj

Pulpe in foietaj

Asezi o bucata de cabanos in locul osului pulpei, prinzi cu o scobitoare, treci printr-un sos obtinut

43 voturi    21 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pulpe de curcan (fara pielita)
  • sare,
  • piper alb
  • 100 g telina
  • 100 g morcovi
  • 100 g praz
  • 200 g ceapa
  • 1 lingura bulion
  • 200 ml vin rosu sec
  • 600 ml zeama concentrata de carne de pasare (Knorr+apa)
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 legatura cimbru
  • 20 ml vin rosu dulce
  • 15 g amidon
  • 20 g unt rece.
  • Pentru strudel: 350 g varza rosie tocata
  • fiarta si scursa
  • 80 g samburi de nuca maruntiti
  • 2 lingurite coaja rasa de portocala
  • 2 foi aluat de strudel (30x30)
  • 40 g unt
  • 3 linguri pesmet.
  • Pentru crusta: 4 felii de paine prajita (fara coaja)
  • 2 linguri unt moale
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura mustar dulce.
  • Pentru merele umplute cu coacaze (sau alte fructe acrisoare): 40 g zahar,
  • 50 ml vin rosu sec
  • 60 g coacaze uscate (catina
  • alte fructe acrisoare)
  • 2 lingurite vin rosu dulce (gen Porto)
  • 2 mere mici
  • 50 ml suc de mere
  • 1 lingura unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Chiftele de pui si curcan