autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar

Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Catalina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 octombrie 2009

Ingrediente
2 pulpe curcan, 500 gr cartofi, 1 ardei gras rosu taiat fasii, 1 morcov taiat rondele, o ceapa medie taiata julien, 2 rosii mici taiate rondele (eu am folosit rosii din conserva), 4 castraveti acri cornison taiati rondele, zahar, sare, piper, 3 catei de usturoi

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala si se curata pulpepe sub jet de apa rece. Se pun la foc in apa cu sare impreuna cu morcovii si cartofii, se lasa se sa fiarba pana cand intra usor furculita in carne.

Se scurg pulpele cu legumele si se pun deoparte sa se racoreasca. Pastram un pic din zeama in care au fiert.

Fasiile de ardei gras impreuna cu castravetii se pun in tava unsa cu putin ulei de masline. Pulpele fierte se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu feliute de usturoi. Se pun pulpele sarate si piperate peste legumele din tava si presarama zatar deasupra, asezam cartofii si morcovii fierti peste si printre pulpe. La sfarsit asezonam cu rondele de rosii si ceapata taiata julien. Adaugam jumatate de cana din supa de legume si carne pastrata, bagam la cuptor pentru 35 de minute, la foc potrivit.

Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de pasare

Musaca de vinete cu carne de pasare

1.Se curata vinetele de coaja apoi se taie in rondele goase de cca.1 cmcare se prajesc pe ambele

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu carne de manzat

Ardei umpluti cu carne de manzat

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se pune carnea tocata intr-un lighenas

32 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Foarte aromata mancarea ta! Za'atar, este un condiment ce contine ierburi uscate: oregano. cimbru,maghiran si seminte de susan prajite.Gustul acrisor este dat de oregano. Compozitia de ierburi variaza de la o regiune la alta , si mai pot fi adaugate chimin,coriandru,fenicol; foarte multe gospodine din tarile arabe il pregatesc acasa si tehnica se transmite de la o generatie la alta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Bune tare!

  • Fara foto

    Catalina , 22 ianuarie 2010

    multumesc :)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Cred ca este o bunatate.Felicitari pentru reteta.Ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Mmmm ce bunatate!!

    • Fara foto

      Catalina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      multumesc.cred insa ca s-a strecurato greseala.la ingrediente nu e vorba de "zahar" ci de "zatar" - condiment usor dulceag, aromat,de culoare galbuie, un amestec de seminte de susan cu sofran, se gaseste la raionul de condimente in super market sau in magazinele cu specific arabesc(macelarii in marea majoritate)

    • Fara foto

      vera , 26 noiembrie 2009

      frumos si bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2 pulpe curcan
  • 500 gr cartofi
  • 1 ardei gras rosu taiat fasii
  • 1 morcov taiat rondele
  • o ceapa medie taiata julien
  • 2 rosii mici taiate rondele (eu am folosit rosii din conserva)
  • 4 castraveti acri cornison taiati rondele
  • zahar
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Catalina
Clatite cu urda si marar

Clatite cu urda si marar

Din oua, faina, un praf de sare apa si lapte se face aluatul de clatite clasic. Eu intai bat ouale

3 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Salata orientala de vara

Salata orientala de vara

Se spala cartofii si se fieb in coaja. Se lasa la racit si se taie in cubulete. Ceapa se taie julien,se

23 voturi    5 comentarii
30 min
Salate reci
Conopida a la Jamie

Conopida a la Jamie

Conopida se fierbe in apa cu sare intreaga. In uleiul incins se arunca ceapa rosie sa se inmoaie

3 voturi    10 comentarii
1h
Retete vegetariene

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata mancarea ta! Za'atar, este un condiment ce contine ierburi uscate: oregano. cimbru,maghiran si seminte de susan prajite.Gustul acrisor este dat de oregano. Compozitia de ierburi variaza de la o regiune la alta , si mai pot fi adaugate chimin,coriandru,fenicol; foarte multe gospodine din tarile arabe il pregatesc acasa si tehnica se transmite de la o generatie la alta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Carbonada (mancare flamanda din carne de vita)