Ingrediente
2 pulpe curcan, 500 gr cartofi, 1 ardei gras rosu taiat fasii, 1 morcov taiat rondele, o ceapa medie taiata julien, 2 rosii mici taiate rondele (eu am folosit rosii din conserva), 4 castraveti acri cornison taiati rondele, zahar, sare, piper, 3 catei de usturoi
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
12 voturi
Mod de preparare
Se scurg pulpele cu legumele si se pun deoparte sa se racoreasca. Pastram un pic din zeama in care au fiert.
Fasiile de ardei gras impreuna cu castravetii se pun in tava unsa cu putin ulei de masline. Pulpele fierte se cresteaza din loc in loc si se impaneaza cu feliute de usturoi. Se pun pulpele sarate si piperate peste legumele din tava si presarama zatar deasupra, asezam cartofii si morcovii fierti peste si printre pulpe. La sfarsit asezonam cu rondele de rosii si ceapata taiata julien. Adaugam jumatate de cana din supa de legume si carne pastrata, bagam la cuptor pentru 35 de minute, la foc potrivit.
Pofta mare!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010
Cred ca este o bunatate.Felicitari pentru reteta.Ai votul meu.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
Mmmm ce bunatate!!
Catalina (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009
multumesc.cred insa ca s-a strecurato greseala.la ingrediente nu e vorba de "zahar" ci de "zatar" - condiment usor dulceag, aromat,de culoare galbuie, un amestec de seminte de susan cu sofran, se gaseste la raionul de condimente in super market sau in magazinele cu specific arabesc(macelarii in marea majoritate)
vera , 26 noiembrie 2009
frumos si bun!