autor:

Eileen

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2011

Ingrediente
200g unt moale, Coaja rasa si sucul de la o lamaie mare, Frunzele de la o legatura de patrunjel tocate, 1 varf de cutit de boia, 4 pulpe mari de pui, O salota mare (ceapa rosie) feliata, O capatana usturoi tocat mare, 3 crengute de cimbru de lamaie (lemon thyme), 200ml supa de pui

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Se amesteca aproximativ doua treimi din cantitatea de unt cu coaja si jumatate din sucul de lamaie, patrunjel, boia, sare si piper. Se ridica usor pielea de pe fiecare pulpa, se baga untul sub piele si se intinde la loc. Se poate pune la rece cu pana la o zi inainte.
Se incalzeste cuptorul la 180grade. Intr-o tigaie se incinge restul de unt pe aragaz pana cand face spuma. Se prajeste carnea in tigaie, stropind in mod constant cu unt pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se adauga salota, usturoiul, cimbrul si supa de pui. Se pune carnea de pui cu pielea in sus intr-o tava, se rastoarna sosul si se pune pe raftul de sus al cuptorului, se lasa la copt 25-30 de minute, apoi se scoate carnea de pui.
Se pune sosul in tigaie la loc pe foc, se adauga restul de suc de lamaie si se fierbe bine intreaga compozitie. Se strecoara sosul apasand ferm pe salota si usturoi. Se serveste puiul cu acest sos si cartofi gratinati si salata de vara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui valdostana

Piept de pui valdostana

Pieptul de pui se transeaza, se condimenteaza si se aseaza pe grill incins. Se intoarce pe ambele

15 voturi    12 comentarii
15 min
Mancaruri cu carne
Koteletter i fad ('Cotlet de porc in farfurie')

Koteletter i fad ('Cotlet de porc in farfurie')

Se pune untul intr-o tigaie, si se lasa sa devina brun .Se adauga cotletele si se lasa sa se prajeasca

6 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 23 iulie 2015

    aveți rețete fără cuptor ,casă nu ne coacem și noi

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2014

    Delicios,a durat cam o ora,dar a fost apreciat de toti aiu casei.Bun...

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2014

    Carnea de pasare este frageda daca o coci 30 de minute si inainte a fost marinata si prajita sa-r putea sa fie gata in 30 de minute-mai ales ca pulpele sant fara oase!

    • Fara foto

      VERONICA PORCARIN (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2014

      Delicos, dar nu este gata in 45 minute!!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 24 februarie 2013

      Interesant! Chiar sunt curioasa sa vad cum e...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      Imi place,e ceva deosebit !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iulie 2011

      O bunatate!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Si eu folosesc foarte des lamaia la pui pentru ca ii da un gust aparte!Cred ca e delicios!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Arome deosebite, excelent!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 30 iunie 2011

      Excelenta reteta!....o bunatate!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 200g unt moale
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie mare
  • Frunzele de la o legatura de patrunjel tocate
  • 1 varf de cutit de boia
  • 4 pulpe mari de pui
  • O salota mare (ceapa rosie) feliata
  • O capatana usturoi tocat mare
  • 3 crengute de cimbru de lamaie (lemon thyme)
  • 200ml supa de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Delicios,a durat cam o ora,dar a fost apreciat de toti aiu casei.Bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulii umplute