autor:

maria mihalache

» » Fripturi

Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
-4 pulpe de pui, -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde, -2-3 catei de usturoi, -1 lingura ulei de masline, -3-4 rosii, -apa, -sos de soia, -boia dulce/iute, -1 legatura patrunjel, -cimbru, -frunze de dafin, -piper boabe, -sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas.

Separat se face un amestec din ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, foi de dafin, piper boabe, ulei si apa care se adauga peste carnea condimentata. Se da la cuptor iar din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din vas iar daca este nevoie se mai adauga apa.

Rosiile se dau prin razatoare si cand carnea este gata se adauga pestea aceasta si se mai lasa la cuptor circa 10-15 min. Se scoate vasul din cuptor, pulpele de pui se pun pe un platou iar sosul intr-o sosiera. Se asezoneaza atat sosul cat si friptura cu patrunjel verde taiat marunt.

Se serveste calda alaturi de o garnitura. Eu am folosit o garnitura de varza calita.

Pofta buna!
Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Fripturi
Friptura de vita

Friptura de vita

Muschiul de vita se taie felii mari si se aseaza in tava. Se condimenteaza pe o parte si se pune

8 voturi    5 comentarii
3h 10 min
Fripturi
Friptura de vitel

Friptura de vitel

Obtin un sos din condimente,mustar,ulei,vin,pe care il intind peste carne.Prajesc uniform bucata

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Stan , 14 martie 2015

    Foarte bun,foarte bun.....multumesc !!!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Multumesc de aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    BUN,BUN.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      N-am folosit niciodata cimbrul la carnea pe pasare! O reteta proaspata si deosebita! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Multumesc, Flori de piatra.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Tare bune.

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 octombrie 2009

      Multumesc Flori de piatra.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Foarte bun si frumos prezentat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 lingura ulei de masline
  • -3-4 rosii
  • -apa
  • -sos de soia
  • -boia dulce/iute
  • -1 legatura patrunjel
  • -cimbru
  • -frunze de dafin
  • -piper boabe
  • -sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Cozonac evantai

Cozonac evantai

Intr-un vas, amestecam 3 linguri de zahar cu drojdia si circa 50 ml lapte caldut. Amestecam. Separat,

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pasca fara aluat, cu ciocolata

Pasca fara aluat, cu ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie), pana obtinem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Briose cu cascaval si oua de prepelita

Briose cu cascaval si oua de prepelita

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja. Mixam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive

maria mihalache (Chef de cuisine)

Multumesc de aprecieri.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi