autor:

maria mihalache

» » Fripturi

Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
-4 pulpe de pui, -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde, -2-3 catei de usturoi, -1 lingura ulei de masline, -3-4 rosii, -apa, -sos de soia, -boia dulce/iute, -1 legatura patrunjel, -cimbru, -frunze de dafin, -piper boabe, -sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas.

Separat se face un amestec din ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, foi de dafin, piper boabe, ulei si apa care se adauga peste carnea condimentata. Se da la cuptor iar din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din vas iar daca este nevoie se mai adauga apa.

Rosiile se dau prin razatoare si cand carnea este gata se adauga pestea aceasta si se mai lasa la cuptor circa 10-15 min. Se scoate vasul din cuptor, pulpele de pui se pun pe un platou iar sosul intr-o sosiera. Se asezoneaza atat sosul cat si friptura cu patrunjel verde taiat marunt.

Se serveste calda alaturi de o garnitura. Eu am folosit o garnitura de varza calita.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Vitel cu ananas

Vitel cu ananas

Se taie pulpa felii potrivite,se sărează şi se piperează,se presară cimbrul şi apoi ulei de

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Piept de pui umplut cu prune, cascaval si sunca

Piept de pui umplut cu prune, cascaval si sunca

Cartofii se calesc cu ceapa si usturoi pana se-nmoaie dar nu se faramiteaza, Pieputl de pui se tai

14 voturi    3 comentarii
50 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Stan , 14 martie 2015

    Foarte bun,foarte bun.....multumesc !!!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Multumesc de aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    BUN,BUN.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      N-am folosit niciodata cimbrul la carnea pe pasare! O reteta proaspata si deosebita! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Multumesc, Flori de piatra.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Tare bune.

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 octombrie 2009

      Multumesc Flori de piatra.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Foarte bun si frumos prezentat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

13 voturi

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 lingura ulei de masline
  • -3-4 rosii
  • -apa
  • -sos de soia
  • -boia dulce/iute
  • -1 legatura patrunjel
  • -cimbru
  • -frunze de dafin
  • -piper boabe
  • -sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Multumesc de aprecieri.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
FICATEI DE PASARE LA GRATAR