autor:

maria mihalache

» » Fripturi

Pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 octombrie 2009

Ingrediente
-4 pulpe de pui, -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde, -2-3 catei de usturoi, -1 lingura ulei de masline, -3-4 rosii, -apa, -sos de soia, -boia dulce/iute, -1 legatura patrunjel, -cimbru, -frunze de dafin, -piper boabe, -sare, piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper macinat, boia, cimbru, sos de soia si se aseaza intr-un vas.


Separat se face un amestec din ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit, foi de dafin, piper boabe, ulei si apa care se adauga peste carnea condimentata.


Se da la cuptor iar din cand in cand se stropeste carnea cu sosul din vas iar daca este nevoie se mai adauga apa.


Rosiile se dau prin razatoare si cand carnea este gata se adauga pestea aceasta si se mai lasa la cuptor circa 10-15 min.


Se scoate vasul din cuptor, pulpele de pui se pun pe un platou iar sosul intr-o sosiera.


Se asezoneaza atat sosul cat si friptura cu patrunjel verde taiat marunt.


Se serveste calda alaturi de o garnitura. Eu am folosit o garnitura de varza calita.


Pofta buna!
-->
Retete
Alte retete din Fripturi

Miel la gratar

Se spala bine carnea, se usuca cu un prosop uscat. Se rade ghimbirul(o bucatica de circa jumatate

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi

Friptura de curcan,cu cartofi prajiti

Dupa ce am curatat si taiat cartofii ii pregatim pentru prajit intr-un ceaun cu mult ulei de palmier

8 voturi    7 comentarii
1h
Fripturi

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Stan , 14 martie 2015

    Foarte bun,foarte bun.....multumesc !!!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

    Multumesc de aprecieri.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    BUN,BUN.

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      N-am folosit niciodata cimbrul la carnea pe pasare! O reteta proaspata si deosebita! Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Multumesc, Flori de piatra.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Tare bune.

    • Fara foto

      maria mihalache , 30 octombrie 2009

      Multumesc Flori de piatra.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Foarte bun si frumos prezentat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • -4 pulpe de pui
  • -2 cepe uscate si 2-3 fire ceapa verde
  • -2-3 catei de usturoi
  • -1 lingura ulei de masline
  • -3-4 rosii
  • -apa
  • -sos de soia
  • -boia dulce/iute
  • -1 legatura patrunjel
  • -cimbru
  • -frunze de dafin
  • -piper boabe
  • -sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache

Placinta cu carne tocata si cascaval

Incepem cu aluatul, deoarece acesta dupa ce il pregatim, trebuie sa stea la frigider timp

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje

Rulouri din lipie umplute

Taiem marunt ceapa verde, mararul si rosiile uscate. Le punem intr-un castron pe toate si le amestecam. Stropim

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Terina cu cascaval si carne de pui

Daca ingredientele nu sunt feliate, atunci trebuiesc feliate in felii cat mai subtiri. Eu

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive

maria mihalache (Chef de cuisine)

Multumesc de aprecieri.

Adauga reteta
Retete
din Fripturi
piept de porc umplut

piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Friptura de pui si legume la cuptor cu sos remulad de avocado

Intr-un bol mare se amesteca cimbrul uscat, boiaua, zaharul brun, sarea si piperul proaspat macinat impreuna cu uleiul de masline si

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Fripturi