Se amesteca toate ingredientele pentru marinata.Se rade coaja de la ½ lamaie si se pune deoparte, se taie lamaia in jumatate iar zeama de la una din jumatati se stoarce si se pune in amestecul pentru marinata.Se toarna marinata peste pulpele de pui si se lasa peste noapte la rece, acoperite.
Ziua urmatoare se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se pun cartofii cu capatanile injumatatite de usturoi intr-o tava mare si se toarna deasupra cea mai mare parte din marinata.Se amesteca usor apoi se da totul la copt 20 minute.Dupe cele 20 minute se scoate tava din cuptor si se adauga pulpele de pui cu restul de marinata si 3 jumatati intregi de lamaie.Se da totul la copt 1h – 1h 15 minute pana cand carnea si legumele s-au facut.Dupa ce s-au facut se scot din cuptor si se presara cu patrunjel tocat, coaja rasa de la ½ lamaie si sare dupa gust apoi se serveste.
http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii