Ingrediente
3 pulpe de pui, o ceapa mica, un morcov, o albitura, cateva felii de telina, un ardei gras (capia sau gogosar), 4 – 5 linguri faina, 2 linguri pesmet, 4 oua, sare, dulce dupa gust, 6 cartofi, 5 lingurite de branza rasa sau pasata cu furculita, o lingura de cascaval ras, 3 felii de paine
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
19 voturi
Mod de preparare
Separat cartofilor curatati de coaja li se va scoate miezul ,urmand sa se umple cu un amestec de branza si cascaval. La umplutura puteti folosi sunculita, numai verdeturi etc. in functie de ce va place sau aveti la indemana.
Dupa ce umpleti cartofii ii dati prin amestecul de faina si pesmet,prin ou si din nou prin faina si pesmet . Se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte (sa fie acoperiti de ulei) la flacara cat mai mica. Vor iesi crocanti la exterior ,iar in interior vor fi moi si cremosi.
Feliile de paine se vor taia in bastonase, se dau prin oul ramas si se prajesc pe ambele parti.
Atat pulpele ,cartofii cat si friganelele dupa prajire se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
Era sa uit… Din miezul ramas de la cartofi , am preparat o omleta cu cartofi,iar din supa obtinuta din fierberea pulpelor am pregatit o supa de galuste… Nimic nu se pierde,nu?
tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
O ora dureaza ?, fie, dau o ora din viata mea pt asa un preparat .
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010
Multumesc pentru aprecieri si sfaturi...Si eu le mai pregatesc la cuptor,dar cand nu sunt in criza de timp...
kok miori (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010
Buna reteta ta dar ca-m grea.Si eu fac pulpe pane si prajite dar in loc sa le fierb -dupa ce le trec prin faina alba,ou si pesmet le pun la prajit in ulei fierbinte ptr 10 minute dupa care le pun 30 de minute la cuptor la 180 de grade pina cind pulpele sint moi.Si credema sint la fel de bune.Poci direct sale pui la cuptor numai de pus o hirtie de pergament pe tava ca pulpele sa nu se prinda.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010
Va multumesc mult tuturor...Mariana sa stii ca merita cateodata sa ne mai facem de cap...Imi plac preparatele pane pentru ca sunt protejate de crusta care se formeaza si astfel nu absorb multa grasime ...
vio (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010
oau!!!!!!!!!!! forte bun
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010
Toate sunt foarte bune! Dar nu e prea multa prajeala pentru o masa?
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010
yami yami...ce delicioase sunt!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010
Foarte fine si apetisante!
doru simona (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010
am salvat sa prepar si eu