autor:

valentina ionita

» » Fripturi

Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 octombrie 2010

Ingrediente
3 pulpe de pui, o ceapa mica, un morcov, o albitura, cateva felii de telina, un ardei gras (capia sau gogosar), 4 – 5 linguri faina, 2 linguri pesmet, 4 oua, sare, dulce dupa gust, 6 cartofi, 5 lingurite de branza rasa sau pasata cu furculita, o lingura de cascaval ras, 3 felii de paine

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Pulpele se spala si se fierb cateva minute impreuna cu ceapa,morcovul,albitura si telina,toate tocate marunt .Dupa ce se scot pulpele din supa si se racesc ,se dau prin ouale batute cu sare si condimente,apoi prin amestecul de faina si pesmet . Se rumenesc bine pe ambele parti in ulei incins la foc potrivit. Pulpele se pot pregati atat intregi cat si taiate pe jumatate.
Separat cartofilor curatati de coaja li se va scoate miezul ,urmand sa se umple cu un amestec de branza si cascaval. La umplutura puteti folosi sunculita, numai verdeturi etc. in functie de ce va place sau aveti la indemana.

Dupa ce umpleti cartofii ii dati prin amestecul de faina si pesmet,prin ou si din nou prin faina si pesmet . Se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte (sa fie acoperiti de ulei) la flacara cat mai mica. Vor iesi crocanti la exterior ,iar in interior vor fi moi si cremosi.
Feliile de paine se vor taia in bastonase, se dau prin oul ramas si se prajesc pe ambele parti.
Atat pulpele ,cartofii cat si friganelele dupa prajire se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Era sa uit… Din miezul ramas de la cartofi , am preparat o omleta cu cartofi,iar din supa obtinuta din fierberea pulpelor am pregatit o supa de galuste… Nimic nu se pierde,nu?
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura in marinata de lapte

Friptura in marinata de lapte

Pentru 4 persoane se sareaza bine 12 bucati de carne. Peste ele se adauga laptele si usturoiul pisat.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi
Friptura de rata cu sos de cirese

Friptura de rata cu sos de cirese

Crestam pulpele si pieptul de rata pe partea cu pielea si le asezonam bine cu piper negru macinat

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2015

    Multumesc...

  • Fara foto

    Dumbrava Liliana , 02 februarie 2015

    foarte bun

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

    Multumesc ...Ma bucur ca va place...

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      O ora dureaza ?, fie, dau o ora din viata mea pt asa un preparat .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Multumesc pentru aprecieri si sfaturi...Si eu le mai pregatesc la cuptor,dar cand nu sunt in criza de timp...

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Buna reteta ta dar ca-m grea.Si eu fac pulpe pane si prajite dar in loc sa le fierb -dupa ce le trec prin faina alba,ou si pesmet le pun la prajit in ulei fierbinte ptr 10 minute dupa care le pun 30 de minute la cuptor la 180 de grade pina cind pulpele sint moi.Si credema sint la fel de bune.Poci direct sale pui la cuptor numai de pus o hirtie de pergament pe tava ca pulpele sa nu se prinda.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Va multumesc mult tuturor...Mariana sa stii ca merita cateodata sa ne mai facem de cap...Imi plac preparatele pane pentru ca sunt protejate de crusta care se formeaza si astfel nu absorb multa grasime ...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      oau!!!!!!!!!!! forte bun

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2010

      Toate sunt foarte bune! Dar nu e prea multa prajeala pentru o masa?

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      yami yami...ce delicioase sunt!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      Foarte fine si apetisante!

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

      am salvat sa prepar si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • o ceapa mica
  • un morcov
  • o albitura
  • cateva felii de telina
  • un ardei gras (capia sau gogosar)
  • 4 – 5 linguri faina
  • 2 linguri pesmet
  • 4 oua
  • sare, dulce dupa gust
  • 6 cartofi
  • 5 lingurite de branza rasa sau pasata cu furculita
  • o lingura de cascaval ras
  • 3 felii de paine

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cotlet haiducesc