Ingrediente
Un meniu usor, dar care datorita leurdei a primit o savoare si un gust cu totul deosebit…proaspat, aromat, sanatos si minunat yumi,yumi…, Eu am pregatit o singura portie, deci cantitatile le veti mari functie de cate portii doriti sa preparati., , O pulpa intreaga de pui, 1 fir ceapa verde, 1 fir praz, doar partea verde, 2 morcovi mici sau 1 mare, 3 ciuperci marisoare, 1 legatura leurda, 1 lingura ulei, Sare, Piper
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
10 voturi
Mod de preparare
Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa, le taiem in felii mari.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim pulpele cateva minute, pe ambele parti, pana-si formeaza o crusta putin aurie, dupa care le scoatem pe o farfurie. In grasimea ramasa, calim 2’ ceapa si prazul, adaugam feliile de morcov si dupa alte 2’ punem si ciupercile.Lasam sub capac, alte 2’ apoi, punem pulpele, asezonam cu sare si piper, adaugam 100ml apa si lasam sa fiarba sub capac, la foc mic, pana se fragezeste carnita si scade tot lichidul, cam 25-30’. Dupa ce oprim focul, adaugam leurda spalata si maruntita, amestecam si lasam sub capac (putin, pana aranjam masa) sa se patrunda aromele.
Servim calde bucatile de pui, pe pat de legume, cu miros si gust de leurda.
Pofta buna!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011
Multumesc, Mihai. O zi frumoasa!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011
Adelina draga, sa stii ca profit din plin de leurda...cat mai este ca din pacate ii trece repede vremea...Imi pare rau ca tu nu ai de unde sa o procuri... Pupici.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011
Mihaela draga, am facut doar o portie pentru Teo,sotul meu, dar daca vii la mine in vizita...promit sa fac o portie zdravana si pentru tine, hi,hi,hi. Pupici.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011
Cely , multumesc foarte mult pentru apreciere. Pupici.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 mai 2011
Dacã veneam la tine, îmi cedai portia nu? Aratã delicios:)
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 mai 2011
un deliciu!
mihai (Chef de cuisine) , 04 mai 2011
O reteta gustoasa si binevenita!*****
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 mai 2011
Profiţi de leurdă, da? Nu te gândeşti că la noi nu se găseşte!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011
Foarte buna!***** Mai da zgarcita te-ai mai facut; ai facut doar o portie sa nu ne invitam la tine?????Ha ha ha...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2011
Waw da ce bunatateeee......sanatos si foarte gustos.