autor:

Lia Maria

» » Mancaruri cu carne

Pulpe de pui, pe pat de legume cu leurda

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2011

Ingrediente
Un meniu usor, dar care datorita leurdei a primit o savoare si un gust cu totul deosebit…proaspat, aromat, sanatos si minunat yumi,yumi…, Eu am pregatit o singura portie, deci cantitatile le veti mari functie de cate portii doriti sa preparati., , O pulpa intreaga de pui, 1 fir ceapa verde, 1 fir praz, doar partea verde, 2 morcovi mici sau 1 mare, 3 ciuperci marisoare, 1 legatura leurda, 1 lingura ulei, Sare, Piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa).
Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa, le taiem in felii mari.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim pulpele cateva minute, pe ambele parti, pana-si formeaza o crusta putin aurie, dupa care le scoatem pe o farfurie. In grasimea ramasa, calim 2’ ceapa si prazul, adaugam feliile de morcov si dupa alte 2’ punem si ciupercile.Lasam sub capac, alte 2’ apoi, punem pulpele, asezonam cu sare si piper, adaugam 100ml apa si lasam sa fiarba sub capac, la foc mic, pana se fragezeste carnita si scade tot lichidul, cam 25-30’. Dupa ce oprim focul, adaugam leurda spalata si maruntita, amestecam si lasam sub capac (putin, pana aranjam masa) sa se patrunda aromele.
Servim calde bucatile de pui, pe pat de legume, cu miros si gust de leurda.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume cu leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu

1 vot    2 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu mustar si spanac

Friptura de porc cu mustar si spanac

Incingeti o tigaie cu doua linguri de ulei. Prajiti feliile de porc bine batute inainte si fara grasime,

10 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2013

    Arata foarte bine,leurda nu prea imi place,dar o sa o inlocuiesc cu spanac sau altceva.Merita incercata.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Ramona draga, fii sigura de asta...Multumesc ! Pupici.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

    Adriana K.D. multumesc pentru apreciere ! Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Multumesc, Mihai. O zi frumoasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Adelina draga, sa stii ca profit din plin de leurda...cat mai este ca din pacate ii trece repede vremea...Imi pare rau ca tu nu ai de unde sa o procuri... Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Mihaela draga, am facut doar o portie pentru Teo,sotul meu, dar daca vii la mine in vizita...promit sa fac o portie zdravana si pentru tine, hi,hi,hi. Pupici.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Cely , multumesc foarte mult pentru apreciere. Pupici.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 05 mai 2011

      Dacã veneam la tine, îmi cedai portia nu? Aratã delicios:)

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

      un deliciu!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

      O reteta gustoasa si binevenita!*****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 04 mai 2011

      Profiţi de leurdă, da? Nu te gândeşti că la noi nu se găseşte!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Foarte buna!***** Mai da zgarcita te-ai mai facut; ai facut doar o portie sa nu ne invitam la tine?????Ha ha ha...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

      Waw da ce bunatateeee......sanatos si foarte gustos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • Un meniu usor
  • dar care datorita leurdei a primit o savoare si un gust cu totul deosebit…proaspat
  • aromat
  • sanatos si minunat yumi,yumi…
  • Eu am pregatit o singura portie
  • deci cantitatile le veti mari functie de cate portii doriti sa preparati.
  • O pulpa intreaga de pui
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir praz
  • doar partea verde
  • 2 morcovi mici sau 1 mare
  • 3 ciuperci marisoare
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Arata foarte bine,leurda nu prea imi place,dar o sa o inlocuiesc cu spanac sau altceva.Merita incercata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Varza noua calita cu coasta afumata