Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 1 lingurita rasa piper rosu
  • sare
  • boia afumata
  • - pentru sos :
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 lingurita fire sofran
  • 125 g unt
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • putin chives maruntit

Mod de preparare

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie.

Piperul rosu il maruntim in mojar.

Intr-un bol punem piperul rosu, sare, ulei si boia afumata, le amestecam sa se omogenizeze, apoi umgem su pasta obtinuta, pulpele.

Dupa ce pulpele sunt unse pe toate partile , le lasam la rece 10 minute, apoi le asezam pe un gratar , pe care il punem pe o tava.

Dam tava cu putina apa in ea, cam 100 -150 ml ,la cuptorul dinainte incalzit la 160-180 de grade C, depinde de cuptorul fiecareia.

Dupa 45 de minute, intoarcem pulpele si le lasam sa se rumeneasca bine inca vreo 15 minute.

Cat timp stau pulpele la cuptor, preparam sosul de sofran.

Reducem vinul cu sofranul , la foc potrivit , pina cand ajunge la 1/2 cantitatea.

Atunci adaugam pe rind cate doua bucati de unt.Cum s-au topit , le adaugam pe celelalte, amestecand continuu cu telul.

Luam sosul de pe foc , adaugam usturoiul dat prin presa, sare , piper si zeama de lamaie dupa gust.

Amestecam bune si gustam daca mai trebuie sa adaugam ceva.

Deasupra sosului presaram cateva fire de chives tocate si il punem in sosiera apoi.

Servim pulpele de pui impreuna cu sosul de sofran si o salata, care va place mai mult.

Toti am fost incantati de gustul minunat al sosului de sofran cu unt , merita sa il faceti, cand aveti ocazia .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa

Gateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...

Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasa
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise