autor:

Sidy

» » , , Fripturi, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2016

Ingrediente
4 pulpe pui, 1 lingurita rasa piper rosu, sare, boia afumata, , - pentru sos :, 200 ml vin alb, 1/2 lingurita fire sofran, 125 g unt, 2 catei usturoi, sare, piper, 1 lingura zeama de lamaie, putin chives maruntit

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam bine pulpele si le stergem cu un servet de bucatarie.
Piperul rosu il maruntim in mojar.
Intr-un bol punem piperul rosu, sare, ulei si boia afumata, le amestecam sa se omogenizeze, apoi umgem su pasta obtinuta, pulpele.
Dupa ce pulpele sunt unse pe toate partile , le lasam la rece 10 minute, apoi le asezam pe un gratar , pe care il punem pe o tava.
Dam tava cu putina apa in ea, cam 100 -150 ml ,la cuptorul dinainte incalzit la 160-180 de grade C, depinde de cuptorul fiecareia.
Dupa 45 de minute, intoarcem pulpele si le lasam sa se rumeneasca bine inca vreo 15 minute.
Cat timp stau pulpele la cuptor, preparam sosul de sofran.
Reducem vinul cu sofranul , la foc potrivit , pina cand ajunge la 1/2 cantitatea.
Atunci adaugam pe rind cate doua bucati de unt.Cum s-au topit , le adaugam pe celelalte, amestecand continuu cu telul.
Luam sosul de pe foc , adaugam usturoiul dat prin presa, sare , piper si zeama de lamaie dupa gust.
Amestecam bune si gustam daca mai trebuie sa adaugam ceva.
Deasupra sosului presaram cateva fire de chives tocate si il punem in sosiera apoi.
Servim pulpele de pui impreuna cu sosul de sofran si o salata, care va place mai mult.
Toti am fost incantati de gustul minunat al sosului de sofran cu unt , merita sa il faceti, cand aveti ocazia .
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpite cu piper rosu rumenite la cuptor si cu sos de sofran cu unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chec cu gris si nuci

Chec cu gris si nuci

Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de a-l aduce pana la fierbere) , untul (pana se

1 vot    0 comentarii
1h 25 min
Retete de Craciun
Sarmale old & new style

Sarmale old & new style

Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc mic

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 pulpe pui
  • 1 lingurita rasa piper rosu
  • sare
  • boia afumata
  • - pentru sos :
  • 200 ml vin alb
  • 1/2 lingurita fire sofran
  • 125 g unt
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • putin chives maruntit

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Biscuiti cu mac si ciocolata alba