Purcelus

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Purcelus

Ingrediente

  • De fapt este o... chiftea mai mare, indiferent daca are in mijloc ceva sau nu.
  • Eu ii spun simplu "Purceluș", asa o stiu de la mama, o facea cand eu eram copil.
  • Voi puteti sa-i spuneti "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit, umplut cu ou fiert", ori " Rulada din carne tocata"
  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata e porc
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 4 - 5 oua pentru fiert
  • 1 lingura otet
  • 150 g sunca crud-uscata

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Cele 4-5 oua le punem la fiert in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc meiu 10 minute. Strecuram apa e pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja.

Putem calcula lungimea ruladei in tava folosita, pentru a afla exact de cate oua avem nevoie.

Intr-un vas mai mare punem carnea tocata ( va recoman sa tocati voi acasa carnea sa stiti ce aveti in punga) impreuna cu toate celelalte ingreiente pentru "purcelus".Asezonati apoi omogenizarti si lasati amestecul sa se odihneasca 10 minute.

Intre timp , forma in care vom pune "purcelusul" o ungem cu putin unt si asezam feliutele de sunca crud -uscata.

Asezam 1/2 din carnea tocata, asezam ouale( eu le-am taiat in doua, apoi le-am asezat) si deasupra lor punem carnea tocata ramasa.

Marginile suncii crud- uscata le indoim peste purcelus si dam tava la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade ( cuptorul l-am incalzit dinainte ).

Dupa trecerea timpului, scoatem tava din cuptor si o lasam 10 minute sa se odihneasca , abia apoi o scoatem din forma si o putem portiona.

Servim purcelusul cu piure de cartofi, cartofi natur sau alte legume care va plac voua mai mult.

Sa nu uitati de salata...eu am avut salata de rosii si castraveti.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/10/purcelus.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise