autor:

Sidy

» » , , Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Purcelus

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2016

Ingrediente
De fapt este o... chiftea mai mare, indiferent daca are in mijloc ceva sau nu., Eu ii spun simplu "Purceluș", asa o stiu de la mama, o facea cand eu eram copil., Voi puteti sa-i spuneti "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit, umplut cu ou fiert", ori " Rulada din carne tocata", , 500 g carne tocata de vita, 500 g carne tocata e porc, 2 cartofi, 1 ou, 80 g pesmet, 5-6 catei usturoi, sare, piper, boia afumata, cimbru, patrunjel verde, 4 - 5 oua pentru fiert, 1 lingura otet, 150 g sunca crud-uscata

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Cele 4-5 oua le punem la fiert in apa cu o lingura cu otet si le fierbem la foc meiu 10 minute. Strecuram apa e pe ele si le lasam 1-2 minute in apa rece, apoi le putem curata de coaja.

Putem calcula lungimea ruladei in tava folosita, pentru a afla exact de cate oua avem nevoie.

Intr-un vas mai mare punem carnea tocata ( va recoman sa tocati voi acasa carnea sa stiti ce aveti in punga) impreuna cu toate celelalte ingreiente pentru "purcelus".Asezonati apoi omogenizarti si lasati amestecul sa se odihneasca 10 minute.

Intre timp , forma in care vom pune "purcelusul" o ungem cu putin unt si asezam feliutele de sunca crud -uscata.

Asezam 1/2 din carnea tocata, asezam ouale( eu le-am taiat in doua, apoi le-am asezat) si deasupra lor punem carnea tocata ramasa.

Marginile suncii crud- uscata le indoim peste purcelus si dam tava la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade ( cuptorul l-am incalzit dinainte ).

Dupa trecerea timpului, scoatem tava din cuptor si o lasam 10 minute sa se odihneasca , abia apoi o scoatem din forma si o putem portiona.

Servim purcelusul cu piure de cartofi, cartofi natur sau alte legume care va plac voua mai mult.

Sa nu uitati de salata...eu am avut salata de rosii si castraveti.

Pofta mare sa aveti !



http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/10/purcelus.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Paine Purcelus

Paine Purcelus

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

9 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Placinta cu muschi file, piept de pui file si cascaval

Dizolvam drojdia in laptele putin caldut. Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia

3 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • De fapt este o... chiftea mai mare
  • indiferent daca are in mijloc ceva sau nu.
  • Eu ii spun simplu "Purceluș"
  • asa o stiu de la mama
  • o facea cand eu eram copil.
  • Voi puteti sa-i spuneti "Guguluf din carne tocata in crusta de bacon prajit
  • umplut cu ou fiert"
  • ori " Rulada din carne tocata"
  • 500 g carne tocata de vita
  • 500 g carne tocata e porc
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 80 g pesmet
  • 5-6 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • boia afumata
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 4 - 5 oua pentru fiert
  • 1 lingura otet
  • 150 g sunca crud-uscata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Retete de Craciun

Fursecuri cu unt si gem de capsuni Fursecuri cu unt si gem de capsuni

Păstrăm untul o oră la temperatura camerei. Într-un vas, mixăm untul cu 50 gr zahăr vanilat, un praf de sare. Eu folosesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine Prajitura cu crema de branza si ciocolata si gem de afine

Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tort de Craciun