Quiche de carne tocata cu dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 foi de placinta foietaj
  • 1 dovlecel de cca. 500 g
  • 3 linguri ulei
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 150 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • cimbru
  • sare si piper

Mod de preparare

Spalam si cojim dovlecelul, il taiem felii subtiri de cca. 2 mm pe care le prajim scurt in ulei pe ambele parti si le punem apoi deoparte. Taiem marunt ceapa si usturoiul, le calim 1 min. in tigaie si adaugam apoi carnea tocata, condimentam cu cimbru, sare si piper. Dupa ce carnea s-a prajit, punem pasta de rosii dizolvata in 150 ml da apa. Mai lasam cateva minute pe foc si amestecam bine. Batem ouale cu smantana si laptele. Ungem forma de Quiche cu unt si asezam foile de placinta puse una peste alta. Intindem jumatate din dovlecei deasupra foilor apoi carnea si, la urma, cealalta jumatate de dovlecei. Turnam deasupra compozitia de lapte, smantana si ou. Introducem forma pe treapta de jos in cuptorul preincalzit la 200°C si coacem cca. 20 min., apoi reducem la 170°C si mai lasam 10 min. pe o treapta mai sus. Servim alaturi de un vin alb demisec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise