autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Quiche de carne tocata cu dovlecei

Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela Danciu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Ingrediente
4 foi de placinta foietaj, 1 dovlecel de cca. 500 g, 3 linguri ulei, 500 g carne tocata amestec, 2 cepe, 2 catei usturoi, 1 lingura pasta de rosii, 2 oua, 1 lingura unt, 150 ml smantana, 200 ml lapte, cimbru, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Spalam si cojim dovlecelul, il taiem felii subtiri de cca. 2 mm pe care le prajim scurt in ulei pe ambele parti si le punem apoi deoparte. Taiem marunt ceapa si usturoiul, le calim 1 min. in tigaie si adaugam apoi carnea tocata, condimentam cu cimbru, sare si piper. Dupa ce carnea s-a prajit, punem pasta de rosii dizolvata in 150 ml da apa. Mai lasam cateva minute pe foc si amestecam bine. Batem ouale cu smantana si laptele. Ungem forma de Quiche cu unt si asezam foile de placinta puse una peste alta. Intindem jumatate din dovlecei deasupra foilor apoi carnea si, la urma, cealalta jumatate de dovlecei. Turnam deasupra compozitia de lapte, smantana si ou. Introducem forma pe treapta de jos in cuptorul preincalzit la 200°C si coacem cca. 20 min., apoi reducem la 170°C si mai lasam 10 min. pe o treapta mai sus. Servim alaturi de un vin alb demisec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche de carne tocata cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Rulouri de curcan cu sunca afumata, in sos bechamel

Am batut feliile de piept de curcan, cu ciocanul de snitele. Am presarat cimbru peste bucatile de

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 4 foi de placinta foietaj
  • 1 dovlecel de cca. 500 g
  • 3 linguri ulei
  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 150 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • cimbru
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Prepelite la cuptor cu garnitura de legume la wok