autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Racitura de curcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2011

Ingrediente
3 aripi de curcan, o radacina de morcov, o radacina de pastarnac, o radacina de patrunjel, o ceapa, 3 catei de usturoi, boabe de piper si ienibahar, o foaie de dafin, o lingurita de sare, o capatana de usturoi (pisat), sare si piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 7h

6 voturi

Mod de preparare

-Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma.
-Se lasa la foc foarte, foarte mic. Strangem spuma, adaugam legumele si condimentele.
-Mereu avem grija sa strangem spuma si grasimea in timpul fierberii lente (dupa aproximativ 5-6 ore, verificam daca racitura e gata: carnea se va desprinde usor de pe oase, iar supa se va inchega imediat,daca luam cateva linguri deoparte si lasam la rece)
-Separam carnea de supa. Supa o strecuram, lasam sa se raceasca,dupa care strangem grasimea.
-Adaugam usturoiul pisat,condimentam dupa gust cu sare si piper.
-Carnea dezosata o asezam in castronele sau pe platouri.
-Strecuram supa si o turnam in vase peste carne.
-Lasam la rece.
Trebuie sa se inchege astfel incat sa putem rasturna vasul cu racitura si sa ramana intact.
-Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de curcan" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curatam si spalam ciupercile, le scoatem cu grija coditele pe care le vom toca marunt. Peste palariile

11 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
Mtabaq cu za'atar(oregano)

Mtabaq cu za'atar(oregano)

Sa facem o introducere mica in ce privesc aceste "placinte" palestiniene cu oregano proaspat, care

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Daaa... In sezonul estival, carnea slaba de curcan reprezinta o ideala varianta pentru clasicele racituri de Craciun... Eu am renuntat la foaia de dafin (puternicul ei parfum nu se prea sincronizeaza cu carnita de curcan!!!), in schimb, pentru a deveni mai apetisant si mai nutritiv, am adaugat boabe de porumb proaspat fiert (am ales porumbul in lapte, cel zaharisit). Servit cu sos (maioneza) de usturoi este un racoritor paradis gastronomic...

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Ella , 16 ianuarie 2015

    fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

7h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan
  • o radacina de morcov
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • boabe de piper si ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o lingurita de sare
  • o capatana de usturoi (pisat)
  • sare si piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Pastrav la cuptor

Pastrav la cuptor

Pestele spalat, il condimentam cu sare si piper,stropim cu zeama de lamaie, lasam 15 minute la frigider,dupa

11 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata cu ciuperci si carne de pui

Salata cu ciuperci si carne de pui

Incorporam carnea de pui maruntita cu ciupercutele taiate juliene, cascavalul dat pe razatoare,cuburi

50 voturi    9 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de toamna cu gogonele

Salata de toamna cu gogonele

Speli legumele, le cureti. Tai fasii de ardei si gogosari,felii de morcov, ceapa,gogonele. Faci un

20 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv din piept de cocos

Aperitiv din piept de cocos

1. Pieptul de cocos se pune la fiert in apa cu sare pana se inmoaie apoi sescoate ,se lasa sa se raceasca dupa care se curata carnea

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Platouri festive

Platouri festive

1. Platou cu bete frigarui asezate pe pat de salata verde: Masline verzi+ ardei rosu+ chiftelute+ cascaval+rosii si pastrama de porc+

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive