Racitura de curcan

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
redusa
Racitura de curcan

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan
  • o radacina de morcov
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • boabe de piper si ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o lingurita de sare
  • o capatana de usturoi (pisat)
  • sare si piper macinat

Mod de preparare

-Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma.

-Se lasa la foc foarte, foarte mic. Strangem spuma, adaugam legumele si condimentele.

-Mereu avem grija sa strangem spuma si grasimea in timpul fierberii lente (dupa aproximativ 5-6 ore, verificam daca racitura e gata: carnea se va desprinde usor de pe oase, iar supa se va inchega imediat,daca luam cateva linguri deoparte si lasam la rece)

-Separam carnea de supa. Supa o strecuram, lasam sa se raceasca,dupa care strangem grasimea.

-Adaugam usturoiul pisat,condimentam dupa gust cu sare si piper.

-Carnea dezosata o asezam in castronele sau pe platouri.

-Strecuram supa si o turnam in vase peste carne.

-Lasam la rece.

Trebuie sa se inchege astfel incat sa putem rasturna vasul cu racitura si sa ramana intact.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise