autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Racitura de curcan

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 ianuarie 2011

Ingrediente
3 aripi de curcan, o radacina de morcov, o radacina de pastarnac, o radacina de patrunjel, o ceapa, 3 catei de usturoi, boabe de piper si ienibahar, o foaie de dafin, o lingurita de sare, o capatana de usturoi (pisat), sare si piper macinat

Dificultate: Redusa Timp: 7h

6 voturi

Mod de preparare

-Aripile spalate se fierb intr-un clocot, dupa care se schimba apa. Se adauga apa rece(cam 3 litri), astfel incat sa depaseasca aripile cu o palma.
-Se lasa la foc foarte, foarte mic. Strangem spuma, adaugam legumele si condimentele.
-Mereu avem grija sa strangem spuma si grasimea in timpul fierberii lente (dupa aproximativ 5-6 ore, verificam daca racitura e gata: carnea se va desprinde usor de pe oase, iar supa se va inchega imediat,daca luam cateva linguri deoparte si lasam la rece)
-Separam carnea de supa. Supa o strecuram, lasam sa se raceasca,dupa care strangem grasimea.
-Adaugam usturoiul pisat,condimentam dupa gust cu sare si piper.
-Carnea dezosata o asezam in castronele sau pe platouri.
-Strecuram supa si o turnam in vase peste carne.
-Lasam la rece.
Trebuie sa se inchege astfel incat sa putem rasturna vasul cu racitura si sa ramana intact.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de curcan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada din piept de pui umpluta

Rulada din piept de pui umpluta

Se taie pieptul de pui felii, se bate cu batatorul de carne dar nu prea mult, pana ii dam grosimea

21 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Drob din carne tocata de vita

Drob din carne tocata de vita

Amestecati compozitia. Se pune intr-o forma tapetata cu hartie sau cu nitel unt. Deasupra puneti

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Daaa... In sezonul estival, carnea slaba de curcan reprezinta o ideala varianta pentru clasicele racituri de Craciun... Eu am renuntat la foaia de dafin (puternicul ei parfum nu se prea sincronizeaza cu carnita de curcan!!!), in schimb, pentru a deveni mai apetisant si mai nutritiv, am adaugat boabe de porumb proaspat fiert (am ales porumbul in lapte, cel zaharisit). Servit cu sos (maioneza) de usturoi este un racoritor paradis gastronomic...

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Ella , 16 ianuarie 2015

    fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

7h

6 voturi

Ingrediente

  • 3 aripi de curcan
  • o radacina de morcov
  • o radacina de pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • boabe de piper si ienibahar
  • o foaie de dafin
  • o lingurita de sare
  • o capatana de usturoi (pisat)
  • sare si piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Ceafa afumata