autor:

kok miori

» » Mancaruri cu peste

Racitura de peste

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 23 septembrie 2009

Ingrediente
2 pesti proaspeti crap de 1,5 kg fiecare, 1 peste crap de 2 kg, 3 - 4 cepe mari, 6 oua (3 fierte in coaja), 1 legatura de patrunjel, 2 - 3 morcovi, frunze de telina si patrunjel, 1 plic mic de gelatina

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

23 voturi

Mod de preparare

Pestii de 1,5 kg vin curatati si taiati in portii. Se spala bine si se lasa cu putina sare groasa ca singele sa iasa din ei. Pestele de 2 kg se curata si el de mate, se taie capul si coada iar carnea pestelui se da prin masina de tocat de doua ori ca oasele mici sa nu se simta. Impreuna cu carnea pestelui se macina si 3 oua tari, 2 cepe crude si putina paine alba care a stat in apa si sa muiat. Se amesteca bine umplutura se da la gust cu sare si piper si trei oua crude.

Intr-o cratita mare si adanca se toarna cel putin 1l de apa si se pune la fiert. Se adauga morcovi taiati rondele, patrunjelul si ceapa solzi. Se lasa sa dea un clocot si se adauga capii si cozile si lasam sa fiarba pe foc mic pina cind carnea pestelui e moale si se scot pe o farfurie.

Din pestele macinat se fac chiftele, o parte se pot pune in portii in golul matelor, iar din restul umpluturii se fac chiftele. Atit portiile de peste umplute cat si chiftelele vin fierte in aceasi zeama unde au fiert capii si cozile. Cind pestele este moale, chiftelele se scot cu o lingura cu gauri ca sa nu se piarda din sos. Intr-un pirex mare se toarna sosul strecurat, se adauga gelatina si se amesteca bine pina se topeste se da la gust cu sare si piper si se aseaza portiile de peste intercalate cu chiftele.

Se da la frigider ca sa se stringa si se poate servi dupa citeva ore cind zeama s-a congelat si sa prins bine. Se poate servi cu felii de lamaie sau putin otet.

Este minunata si aspectoasa la mese festive sau de sarbatori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racitura de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav proaspat cu legume la cuptor

Pastrav proaspat cu legume la cuptor

Se curata si se spala pestele.Legumele se spala si ele si se taie rondele,ciupercile se pun intregi.Intr-o

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    sd (Bucatar sef):

    Multumim pt reteta. Am cautat "cu ce se stringe gefillte fish in chiftelute" (nu eram sigura de ou) si a aparut reteta de la Gustos ro. Grozav! Cum se poate face sa nu se simta deloc oasele? Prin ce fel de sita de la masina de tocat sa fie dat pestele? Multumim.

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

    Nu am facut niciodata,dar sunt sigura ca este o bunatate.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

    Nu este obligatoriu de facut chiftele se poate fierbe portiile de peste neumplute in acest sos si dupa aceia de aranjat in pirex dupa ce am strecurat sosul si la-m dat la gust si am adaugat gelatina numai ca sa fiu sigura ca se va stringe.Se da la rece pentru citeva ore si se serveste cu felii de lamaie,este foarte gustos mai ales cu paine alba de casa.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

    Nu am facut niciodata dar cred ca este o nebunie.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Interesanta reteta,merita incercata,nu am mancat niciodata racitura de peste.Cred ca este foarte buna,cel putin pozele m au convins.Felicitari.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      Interesanta reteta,merita incercata,nu am mancat niciodata racitura de peste.Cred ca este foarte buna,cel putin pozele m au convins.Felicitari.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2009

      buna reteta,dar cred ca ai uitat sa pui virgule la cantitati(crap de 1500 kg si inca 2 bucati),nu cred ca ai vase pentru mancarea asta.fara suparare,se mai intampla.felicitari,am salvat-o si cred ca am sa o prepar si eu

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Vreau sa adaug ca feliile de peste umplute se pot orna cu rondele din morcovul fiert dadunle un aspect aparte.Pestele se poate servi cu hrean ras si amestecat cu putina sfecla rosie sare si piper.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

23 voturi

Ingrediente

  • 2 pesti proaspeti crap de 1,5 kg fiecare
  • 1 peste crap de 2 kg
  • 3 - 4 cepe mari
  • 6 oua (3 fierte in coaja)
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 - 3 morcovi
  • frunze de telina si patrunjel
  • 1 plic mic de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Nu am facut niciodata,dar sunt sigura ca este o bunatate.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somn in crusta de mustar Dijon