Ingrediente
-Cartofi dulci sau"boniatos" asa cum se spune in Spania sunt de diferite marimi-----eu am folosit unul care avea aproape 1 kg., , Aceata reteta este foarte usor de facut ,este f buna si nu este nevoie de multe ingrediente., , , , -800 gr de cartofi dulci, -300 gr de cocos, -150 gr de zahar.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
19 voturi
Mod de preparare
-Ai lasam sa se raceasca bine de tot.
-Apoi le dam coaja jos ,ai punem intr-un castron mai marisor si cu ajutorul unui pisalog ai pisam bine ,pina ce obtinem un pireu.
-Adaugam zaharul si 200 de grame de cocos.
-Amestecam pina ce se incorporeaza toate ingredientele bine.
-Formam bilutele,(pentru ca toate sa fie egale lum din compozitie cu o lingurita) apoi le tavalim prin cocosul ramas.
-Bagam la frigider 1 h aproximativ si servim.
-Pofta Mare!!!!
Mentiuni:poza nr 5 este luata de la o pagina web,ca sa va faceti o idee.Eu am avut poze cu cartoful pe care l-am folosit eu dar mi sa pierdut pozele.
Alice85 (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010
Draga husni si aici in Spania se obisniueste a se maninca copti (ca desert) deoarece sunt dulci si foarte buni. Se pot face si fierti in apa........drept sa spun eu ai bag in cuptor. Acesti cartofi au si un truc: cu cit e focul mai mic cu atit mai bine.........pentru a iesi dulci se baga in cuptor la 210 chiar 170 de grade si cind ies din ei ca un fel de caramel atunci poti sa fii sigura ca sunt copti si dulci.
husni , 09 aprilie 2010
Am auzit,ca sint f.sanatosi(cartofii dulci);aici,ii mincam,copti. Felicitari,pt.reteta ! Aici,"batata",inseamna cartofi.
Alice85 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010
Ai dreptate Ramona .....se numeste si batata ......ma bucur ca-ti place. :)
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010
si eu gatesc cu cartofi duci,sunt f. apreciati in Brazilia li se zice si "batata doce" se gaseste usor pe net.pt. cei interesati si sigur sunt si in tara in comert.Arata super,Alice.F. buna reteta ta si simpla.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010
Foarte buna reteta ta. Intrucat sunt mereu presata de timp, am incercat sa pun cartofii dulci in cuptorul cu microunde si au iesit super. Felicitari.
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010
N-am folosit inca acesti cartofi,dar am auzit ca sunt foarte gustosi.Arata bine reteta ta!