autor:

autor

» » Sosuri

Ragú

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3 cepe medii, 1 ardei gras, 2 morcovi, 10 catei de usturoi, lujeri (bete) de telina, 1 kg. carne tocata (vita si porc), 250 ml vin rosu sec si mai putin aromat, 500 ml suc de rosii (rosii in bulion tocate marunt sau date prin mixer/blender), piper, sare, ardei iute tocat marunt (boia)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Se toaca legumele cat mai marunt, dupa care se calesc in putin ulei (preferabil de masline).
Se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca la foc iute (are tendinta sa se adune in cocoloase si sa se lipeasca, de aceea se amesteca si se marunteste continuu).
Se adauga vinul si se reduce focul. Dupa ce a scazut bine, se adauga rosiile (sucul), se condimenteaza si se lasa pe foc pana atinge consistenta potrivita (o pasta mai moale).

N.B. Carnea se poate inlocui cu 2-3 conserve de ton in ulei(se foloseste de la inceput uleiul din conserve, adaugandu-se alt ulei numai daca este necesar), caz in care se pune vin alb, sec.
Se scoate cam ¼ din sos iar restul se amesteca cu 500 gr. paste (fierte in prealabil). Cantitatea ramasa se pune in farfurii deasupra pastelor dupa care se presara cu parmezan/cascaval ras si patrunjel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragú" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Paste cu ragu

Paste cu ragu

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 4 linguri ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Retete cu paste de la bloggeri
Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

Galuste din cartofi cu ragu de porc dulce-picant

Pentru ragu: carnea de porc se spala, se lasa sa se zvante, se taie cuburi si se toaca la masina

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 10 catei de usturoi
  • lujeri (bete) de telina
  • 1 kg. carne tocata (vita si porc)
  • 250 ml vin rosu sec si mai putin aromat
  • 500 ml suc de rosii (rosii in bulion tocate marunt sau date prin mixer/blender)
  • piper
  • sare
  • ardei iute tocat marunt (boia)

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita