Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Ingrediente

  • 1,5kg. pulpe de pui(sau curcan)
  • jumatate de cana faina
  • sare,piper
  • 45ml. ulei de masline
  • 2 cepe taiate in bucati mai mari
  • 1 ardei gras verde sau rosu taiat bucati
  • 6 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 lingurite de ierburi(busuioc,oregano,rozmarin,cimbru)
  • 500g ciuperci champinion taiate felii(proaspete sau din conserva)
  • 1 conserva de rosii in suc propriu(800ml)
  • 125ml. supa de pui

Mod de preparare

Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc in jumatate de ulei(25ml) pana se rumenesc.Daca se absoarbe tot uleiul de mai poate adauga.Se aseaza pulpele(eu am facut cu carne de curcan pe care am curatat-o de pe os)intr-o tava termorezistenta.Pastram.

In tigaia in care am prajit carnea se adauga restul de ulei si calim ceapa,ardeiul,usturoiul cu condimentele 3-4 minute.Se adauga ciupercile si se calesc la foc iute inca 5 min..Se adauga restul de faina(2 linguri),se amesteca bine si se adauga supa de pui si rosiile.Se aduce la nivel de fierbere.Se sareaza si pipareaza dupa gust.

Se varsa amestecul de legume in tava termorezistenta peste carne si se pune la cuptor 30min .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise