autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rahat turcesc

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
450 g de zahar, 250 ml de apa, 2 linguri de faina de porumb, 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat), 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir), o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac), zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Pune zaharul, faina de porumb, crema de tartru si apa intr-o cratita si amesteca-le. Se fierbe timp de 3 minute.
2. Se ia cratita de pe foc si se adauga apa de trandafir si boabele de fistic sau migdale tocate marunt.
3. Se unge o tava pentru cuburi de gheata cu ulei, apoi se toarna amestecul.
4. Se lasa la racit, apoi se scot cuburile din tava. Se rostogoleste fiecare cub prin zahar pudra, se asaza pe un platou si se serveste cu multa pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rahat turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu rahat turcesc/stafide

Cozonac cu rahat turcesc/stafide

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri

3 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Pasti
Budinca de gris cu vin

Budinca de gris cu vin

Se bat cele 5 albusuri cu o cana de zahar, se adauga cele 5 galbenusuri si cana de gris. Se pune

5 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Amira , 29 aprilie 2017

    Amidon de porumb sau faina dr porumb.In engleza e corn flour.Deci nu e gresit

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    eu cred ca sunt retete traditionale vechi turcesti au niste secrete ,ca altfel ar face toata lumea rahat

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 20 ianuarie 2015

    Amidon de porumb, nu faina! Altfel iese mamaliga dulce, nu rahat...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 450 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat)
  • 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir)
  • o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Fara foto

Amira

Amidon de porumb sau faina dr porumb.In engleza e corn flour.Deci nu e gresit

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Briose cu ciocolata si stafide