autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rahat turcesc

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
450 g de zahar, 250 ml de apa, 2 linguri de faina de porumb, 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat), 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir), o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac), zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

1. Pune zaharul, faina de porumb, crema de tartru si apa intr-o cratita si amesteca-le. Se fierbe timp de 3 minute.
2. Se ia cratita de pe foc si se adauga apa de trandafir si boabele de fistic sau migdale tocate marunt.
3. Se unge o tava pentru cuburi de gheata cu ulei, apoi se toarna amestecul.
4. Se lasa la racit, apoi se scot cuburile din tava. Se rostogoleste fiecare cub prin zahar pudra, se asaza pe un platou si se serveste cu multa pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rahat turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu rahat turcesc/stafide

Cozonac cu rahat turcesc/stafide

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri

3 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Pasti
Turte dulci cu stafide si aroma de lamaie

Turte dulci cu stafide si aroma de lamaie

Am facut anume aceasta reteta, intrucat imi aminteste mult de copilarie. Nu am mai mancat astfel

5 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Amira , 29 aprilie 2017

    Amidon de porumb sau faina dr porumb.In engleza e corn flour.Deci nu e gresit

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    eu cred ca sunt retete traditionale vechi turcesti au niste secrete ,ca altfel ar face toata lumea rahat

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 20 ianuarie 2015

    Amidon de porumb, nu faina! Altfel iese mamaliga dulce, nu rahat...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 450 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat)
  • 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir)
  • o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Fara foto

Amira

Amidon de porumb sau faina dr porumb.In engleza e corn flour.Deci nu e gresit

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Crema de Vanilie cu Frisca Crema de Vanilie cu Frisca

Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Cornuri bicolore Cornuri bicolore

Preparare: Din lapte, drojdie, 50 gr zahar si 4 lg de faina, am facut o maia pe care am lasat-o sa creasca, apoi am adaugat ouale batute

22 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura 5 minute (cu cacao)