autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Rahat turcesc

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
450 g de zahar, 250 ml de apa, 2 linguri de faina de porumb, 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat), 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir), o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac), zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Pune zaharul, faina de porumb, crema de tartru si apa intr-o cratita si amesteca-le. Se fierbe timp de 3 minute.
2. Se ia cratita de pe foc si se adauga apa de trandafir si boabele de fistic sau migdale tocate marunt.
3. Se unge o tava pentru cuburi de gheata cu ulei, apoi se toarna amestecul.
4. Se lasa la racit, apoi se scot cuburile din tava. Se rostogoleste fiecare cub prin zahar pudra, se asaza pe un platou si se serveste cu multa pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rahat turcesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cozonac cu rahat turcesc/stafide

Cozonac cu rahat turcesc/stafide

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri

3 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de Pasti
Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii. Ungem

35 voturi    32 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Amira , 29 aprilie 2017

    Amidon de porumb sau faina dr porumb.In engleza e corn flour.Deci nu e gresit

  • Fara foto

    Gabriela Alexandru , 15 aprilie 2015

    eu cred ca sunt retete traditionale vechi turcesti au niste secrete ,ca altfel ar face toata lumea rahat

  • Fara foto

    Iuliana Tită , 20 ianuarie 2015

    Amidon de porumb, nu faina! Altfel iese mamaliga dulce, nu rahat...

Dificultate

Medie

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 450 g de zahar
  • 250 ml de apa
  • 2 linguri de faina de porumb
  • 1/2 lingura de crema de tartru (tartru rafinat)
  • 2 linguri de apa de trandafir (sau 1/2 lingurita de aroma de trandafir)
  • o mana de fistic sau migdale (numai daca va plac)
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Fara foto

Amira

Amidon de porumb sau faina dr porumb.In engleza e corn flour.Deci nu e gresit

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ecleruri in forma de inimioara