autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu peste

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Ingrediente
6 bucați file de macrou congelat, 4-5 cartofi, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, o telină mică, o ceapă roșie, 3 foi de dafin, 12 boabe de piper, 100 ml oțet de vin, 100 ml ulei, 100g alune sau migdale, o legătură de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, zeama de la o lămăie, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se adaugă cartofii curățati, spălați și zarzavatul curățat și spălat. Se lasă la fiert până când zarzavatul e fiert.
Între timp peștele dezghețat și spălat se sărează și se lasă cu sare până când sunt zarzavaturile fierte.
Punem în blander frunzele de pătrunjel, usturoiul taiat felii, alunele, un praf de sare, zeama de lămâie, 100ml de ulei și le amestecăm până se face o pastă(sau un sos).
Bucățile de file de macrou le așezăm într-un vas peste ceapa tăiată rondele.Punem 100ml de oțet și supa în care au fiert legumele cât să acopere bine peștele. Acoperim vasul cu un capac și îl punem la foc 7 minute după ce începe să fiarbă. Stimgem focul și mai lăsăm așa acoperit 15 minute.
Într-un vas ceramic așezăm fileurile de macrou, cartofii și morcovii tăiați bețișoare. Deasupra punem jumătate din sosul de pătrunjel. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și îl dăm la cuptor pentru o jumătate de oră.
Când sunt gata, servim cu felii de lămâie, frunze de pătrunjel și cu restul de sos pesto.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele se spala bine si se sareaza din timp, e bine sa-l lasam asa cateva ore. Recomand coacerea

26 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Calcan prajit

Calcan prajit

1. Calcanul se curata si se portioneaza. 2. Se spala bucatile de calcan si se lasa la scurs. 3.

15 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 bucați file de macrou congelat
  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o telină mică
  • o ceapă roșie
  • 3 foi de dafin
  • 12 boabe de piper
  • 100 ml oțet de vin
  • 100 ml ulei
  • 100g alune sau migdale
  • o legătură de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • zeama de la o lămăie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Platica si caras cu sos la tava