autor:

mariana scarlat

» » Mancaruri cu peste

Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2015

Ingrediente
6 bucați file de macrou congelat, 4-5 cartofi, 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, o telină mică, o ceapă roșie, 3 foi de dafin, 12 boabe de piper, 100 ml oțet de vin, 100 ml ulei, 100g alune sau migdale, o legătură de pătrunjel, 2-3 căței de usturoi, zeama de la o lămăie, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pune pe foc o oală cu 3-4l de apă, cu boabele de piper și frunzele de dafin. Când fierbe se adaugă cartofii curățati, spălați și zarzavatul curățat și spălat. Se lasă la fiert până când zarzavatul e fiert.
Între timp peștele dezghețat și spălat se sărează și se lasă cu sare până când sunt zarzavaturile fierte.
Punem în blander frunzele de pătrunjel, usturoiul taiat felii, alunele, un praf de sare, zeama de lămâie, 100ml de ulei și le amestecăm până se face o pastă(sau un sos).
Bucățile de file de macrou le așezăm într-un vas peste ceapa tăiată rondele.Punem 100ml de oțet și supa în care au fiert legumele cât să acopere bine peștele. Acoperim vasul cu un capac și îl punem la foc 7 minute după ce începe să fiarbă. Stimgem focul și mai lăsăm așa acoperit 15 minute.
Într-un vas ceramic așezăm fileurile de macrou, cartofii și morcovii tăiați bețișoare. Deasupra punem jumătate din sosul de pătrunjel. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și îl dăm la cuptor pentru o jumătate de oră.
Când sunt gata, servim cu felii de lămâie, frunze de pătrunjel și cu restul de sos pesto.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de macrou cu pesto de pătrunjel și alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor

Somon la cuptor

Asezi feliile de somon in tava. Stropesti cu zeama de lamaie. Peste fiecare felie asezi cateva feliute

5 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pirjoale de peste

Pirjoale de peste

- Se marunteste fileul de peste. - Se scoate miezul de piine. - Se marunteste patrunjelul, coriandrul,

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 bucați file de macrou congelat
  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • o telină mică
  • o ceapă roșie
  • 3 foi de dafin
  • 12 boabe de piper
  • 100 ml oțet de vin
  • 100 ml ulei
  • 100g alune sau migdale
  • o legătură de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • zeama de la o lămăie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

3 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Crap cu sos de rosii