autor:

TeoBucatar

» » Mancaruri cu carne

Rata cu portocale

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 iunie 2011

Ingrediente
(pentru doua portii), - piept de rata(cca.400g),, -o ceapa mica,, -50 ml vin alb sec,, -o lingurita de zahar tos,, -doua portocale,, -zeama de la o portocala ,, -zeama de la jumatate de lamaie,, -piper boabe,, -sare,, -o lingurita de unt,, -un praf oregano(sau cimbru)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Daca este posibil il puteti lasa sa se odihneasca asa vreo 2-3 ore la rece(eu l-am lasat peste noapte). Se prajeste in unt pe ambele fete pana se rumeneste bine dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca pentru a putea fi feliat.
Se pastreeaza o parte din grasimea rezultata in care se caleste putin ceapa tocata foarte marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca, apoi cele doua portocale curatate de coaja(neaparat pielita alba)si feliate. Dupa cateva minute se stinge cu sucul de portocala.Deoarece carnea de rata este mai tare am preferat sa feliez pieptul inainte de montare, asa ca am pus feliile in sos, le-am adaugat vinul si le-am lasat la foc mic sa fiarba acoperit pentru a nu se evapora rapid. Daca este nevoie se poate adauga supa de pui.
In timpul fierberii se adauga piperul boabe si se potriveste de sare.Carnea trebuie sa se patunda bine dar nu sa se sfarame.
Rata cu portocale va avea un sos dulce-acrisor, bine aromat si chiar daca am "simplificat-o" putin nu cred ca si-a pierdut cu nimic din savoare. Daca nu va place aspectul portocalelor din sos puteti orna cu portocala proaspata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de rata cu portocale

Friptura de rata cu portocale

Cureti rata, o speli si o umpli cu felii de la 2 portocale fara samburi. Sarezi, ungi rata cu

3 voturi    2 comentarii
nespecificat
Fripturi
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 06 iulie 2011

    Imi place cum este prezentata, iar gustul....este foarte bun.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Reteta excelent prezentata, mai ales ca rata se gateste un picutz mai greutz, de aia e bine sa o salvam.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Foarte fina!*****

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 28 iunie 2011

      O delicatesa!...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • (pentru doua portii)
  • - piept de rata(cca.400g),
  • -o ceapa mica,
  • -50 ml vin alb sec,
  • -o lingurita de zahar tos,
  • -doua portocale,
  • -zeama de la o portocala ,
  • -zeama de la jumatate de lamaie,
  • -piper boabe,
  • -sare,
  • -o lingurita de unt,
  • -un praf oregano(sau cimbru)

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

59 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu crema de unt

Prajitura cu crema de unt

Jumatate din cantitatea de zahar, adica 100 g se caramelizeaza intr-un vas si se stinge cu 75 ml

21 voturi    11 comentarii
1h 20 min
Prajituri

mirey (Chef de cuisine)

Imi place cum este prezentata, iar gustul....este foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Medalion de caprioara cu sos de mure