Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu zeama de lamaie.Daca este posibil il puteti lasa sa se odihneasca asa vreo 2-3 ore la rece(eu l-am lasat peste noapte). Se prajeste in unt pe ambele fete pana se rumeneste bine dupa care se scoate si se lasa sa se racoreasca pentru a putea fi feliat.
Se pastreeaza o parte din grasimea rezultata in care se caleste putin ceapa tocata foarte marunt, se adauga zaharul si se lasa sa se topeasca, apoi cele doua portocale curatate de coaja(neaparat pielita alba)si feliate. Dupa cateva minute se stinge cu sucul de portocala.Deoarece carnea de rata este mai tare am preferat sa feliez pieptul inainte de montare, asa ca am pus feliile in sos, le-am adaugat vinul si le-am lasat la foc mic sa fiarba acoperit pentru a nu se evapora rapid. Daca este nevoie se poate adauga supa de pui.
In timpul fierberii se adauga piperul boabe si se potriveste de sare.Carnea trebuie sa se patunda bine dar nu sa se sfarame.
Rata cu portocale va avea un sos dulce-acrisor, bine aromat si chiar daca am "simplificat-o" putin nu cred ca si-a pierdut cu nimic din savoare. Daca nu va place aspectul portocalelor din sos puteti orna cu portocala proaspata.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii