autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

RATA PE VARZA

Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
O rata, de preferat rata leseasca, 1kg varza alba, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 3 linguri de ulei, 200 g sare, 50 g piper, 50 g cimpru, 50 g oregano, 150 ml otet, 1 legatura de marar verde, 2 frunze de leustean, 250 ml vin rosu, 250 ml bere, 2 rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se ia rata, se curata bine si se transeaza pe mijloc, Separat se prepara cu o lingura de ulei, sare, piper si cimbru (dupa gust) un condiment cu care se unge rata. Se pune intr-o tava cu vinul si 125ml bere si se da la cuptor la foc potrivit pana se frige bine ( capata o culoare maronie). Din cand in cand se mai stropeste cu cantitatea ramasa de bere.
In acest timp se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet,se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata s-o acopere pe trei sferturi si se adauga zeama obtinuta de la rata din tava. Se presara marar tocat si se inabusa 5-10 min.
Se pune varza intr-o tava, rata peste varza, se ia 1/2 rosie si se unge rata cu ea, iar restul de rosii se taie cubulete si se presara peste tot in tava. Se da la cuptor 30 min.
Se presara oregano si patrunjelul cand este aproape gata, pentru aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA PE VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rata cu varza rosie

Rata cu varza rosie

Curatam bine rata, o codimentam cu sare, piper si rozmarin si ii facem un masaj pe cinste sa intre

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Bors de varza cu rata

Bors de varza cu rata

Se portioneaza carnea de rata si se pune la fiert peste varza ce a fost data prin razatoare; se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • O rata
  • de preferat rata leseasca
  • 1kg varza alba
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g sare
  • 50 g piper
  • 50 g cimpru
  • 50 g oregano
  • 150 ml otet
  • 1 legatura de marar verde
  • 2 frunze de leustean
  • 250 ml vin rosu
  • 250 ml bere
  • 2 rosii.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Scoici umplute cu orez, morcov si pastarnac