autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

RATA PE VARZA

Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
O rata, de preferat rata leseasca, 1kg varza alba, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 3 linguri de ulei, 200 g sare, 50 g piper, 50 g cimpru, 50 g oregano, 150 ml otet, 1 legatura de marar verde, 2 frunze de leustean, 250 ml vin rosu, 250 ml bere, 2 rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se ia rata, se curata bine si se transeaza pe mijloc, Separat se prepara cu o lingura de ulei, sare, piper si cimbru (dupa gust) un condiment cu care se unge rata. Se pune intr-o tava cu vinul si 125ml bere si se da la cuptor la foc potrivit pana se frige bine ( capata o culoare maronie). Din cand in cand se mai stropeste cu cantitatea ramasa de bere.
In acest timp se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet,se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata s-o acopere pe trei sferturi si se adauga zeama obtinuta de la rata din tava. Se presara marar tocat si se inabusa 5-10 min.
Se pune varza intr-o tava, rata peste varza, se ia 1/2 rosie si se unge rata cu ea, iar restul de rosii se taie cubulete si se presara peste tot in tava. Se da la cuptor 30 min.
Se presara oregano si patrunjelul cand este aproape gata, pentru aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA PE VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rata cu varza rosie

Rata cu varza rosie

Curatam bine rata, o codimentam cu sare, piper si rozmarin si ii facem un masaj pe cinste sa intre

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rata pe varza

Rata pe varza

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • O rata
  • de preferat rata leseasca
  • 1kg varza alba
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g sare
  • 50 g piper
  • 50 g cimpru
  • 50 g oregano
  • 150 ml otet
  • 1 legatura de marar verde
  • 2 frunze de leustean
  • 250 ml vin rosu
  • 250 ml bere
  • 2 rosii.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpa de pui cu garnitura de orez si salata