autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

RATA PE VARZA

Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
O rata, de preferat rata leseasca, 1kg varza alba, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 3 linguri de ulei, 200 g sare, 50 g piper, 50 g cimpru, 50 g oregano, 150 ml otet, 1 legatura de marar verde, 2 frunze de leustean, 250 ml vin rosu, 250 ml bere, 2 rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se ia rata, se curata bine si se transeaza pe mijloc, Separat se prepara cu o lingura de ulei, sare, piper si cimbru (dupa gust) un condiment cu care se unge rata. Se pune intr-o tava cu vinul si 125ml bere si se da la cuptor la foc potrivit pana se frige bine ( capata o culoare maronie). Din cand in cand se mai stropeste cu cantitatea ramasa de bere.
In acest timp se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet,se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata s-o acopere pe trei sferturi si se adauga zeama obtinuta de la rata din tava. Se presara marar tocat si se inabusa 5-10 min.
Se pune varza intr-o tava, rata peste varza, se ia 1/2 rosie si se unge rata cu ea, iar restul de rosii se taie cubulete si se presara peste tot in tava. Se da la cuptor 30 min.
Se presara oregano si patrunjelul cand este aproape gata, pentru aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA PE VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

Piept de rata cu sos de portocale si salata de varza rosie!

-Se dezoseaza pieptul de rata si se imparte in doua bucati,se cresteaza pe partea cu pielea,in forma

27 voturi    3 comentarii
30 min
Retete de Craciun
Varza cu rata

Varza cu rata

Se portionaza rata dupa ce este spalata se pune intr-o tava unsa cu putin ulei,rata o dam cu sare

13 voturi    13 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • O rata
  • de preferat rata leseasca
  • 1kg varza alba
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g sare
  • 50 g piper
  • 50 g cimpru
  • 50 g oregano
  • 150 ml otet
  • 1 legatura de marar verde
  • 2 frunze de leustean
  • 250 ml vin rosu
  • 250 ml bere
  • 2 rosii.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Friptura surpriza