autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

RATA PE VARZA

Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FLORIN STANCIU (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
O rata, de preferat rata leseasca, 1kg varza alba, 1 ceapa, 2 catei usturoi, 3 linguri de ulei, 200 g sare, 50 g piper, 50 g cimpru, 50 g oregano, 150 ml otet, 1 legatura de marar verde, 2 frunze de leustean, 250 ml vin rosu, 250 ml bere, 2 rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se ia rata, se curata bine si se transeaza pe mijloc, Separat se prepara cu o lingura de ulei, sare, piper si cimbru (dupa gust) un condiment cu care se unge rata. Se pune intr-o tava cu vinul si 125ml bere si se da la cuptor la foc potrivit pana se frige bine ( capata o culoare maronie). Din cand in cand se mai stropeste cu cantitatea ramasa de bere.
In acest timp se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet,se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata s-o acopere pe trei sferturi si se adauga zeama obtinuta de la rata din tava. Se presara marar tocat si se inabusa 5-10 min.
Se pune varza intr-o tava, rata peste varza, se ia 1/2 rosie si se unge rata cu ea, iar restul de rosii se taie cubulete si se presara peste tot in tava. Se da la cuptor 30 min.
Se presara oregano si patrunjelul cand este aproape gata, pentru aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "RATA PE VARZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rata pe varza

Rata pe varza

1.Varza se taie fideluta, se freaca cu sare si se lasa asa timp de 30-40 de minute. 2. Se calesc

20 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Rata pe varza

Rata pe varza

Carnea de raţă asigură dezvoltarea organismului, un sistem digestiv şi nervos sănătos. Aceasta

0 voturi    0 comentarii
3h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • O rata
  • de preferat rata leseasca
  • 1kg varza alba
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 200 g sare
  • 50 g piper
  • 50 g cimpru
  • 50 g oregano
  • 150 ml otet
  • 1 legatura de marar verde
  • 2 frunze de leustean
  • 250 ml vin rosu
  • 250 ml bere
  • 2 rosii.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Gratar cu piure de cartofi si mujdei