Ratatouille cu melcisori

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300 g melcisori
  • 1 vanata
  • 2 ardei grasi (eventual unul galben si unul rosu)
  • 200 g dovlecei
  • 500 g rosii
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei de

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie adanca, in uleiul incins (jumatate din cantitate). Dovleceii, spalati si zvantati, se taie in patru (pe lung) si pe urma bucatele mai mici, se pun in tigaie si se prajesc la foc potrivit circa 10 minute, amestecand continuu. Se curata ardeii de seminte si nervuri si se taie fasii, iar vanata se taie si ea in patru si pe urma felii mai groase. Cu o lingura pentru spuma se scot dovleceii si ceapa si se pun intr-un castron, iar in tigaie se adauga doua linguri de ulei si se lasa sa se-ncinga. Apoi se calesc circa 2 minute vanata si ardeii, se sareaza, se pipereaza, se acopera cu un capac si se lasa sa se dunstuiasca la foc mai mic circa 15 minute, amestecand din timp in timp. Se spala rosiile, se taie in patru si li se scot semintele (prin apasare). Melcisorii se fierb (al dente) in apa cu sare, dupa care se scurg. Cand vanata si ardeii s-au fiert, se scurg si ele si se rastoarna in castron. Se taie marunt usturoiul, se prajeste (fara sa-si schimbe culoarea) in uleiul ramas, se adauga rosiile si se fierb 5 minute la foc iute. Apoi se stinge focul, se adauga macaroanele, se sareaza, se pipereaza si se amesteca. Se varsa tot continutul tigaii in castron, se amesteca din nou, se decoreaza cu frunze de busuioc si “ghiveciul” astfel preparat se serveste caldut sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise