autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Ravioli (galusti de aluat) cu dovleac, unt si cascaval ras

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru aluat - 380 g faina, , 1 varf de cutit sare, , 4 oua batute usor, inca un ou batut pentru lipitul marginilor., Pentru umplutura - 500 g dovleac, , 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt, , 1 varf de cutit nucsoara rasa., Pentru sos - 125 g unt, , cascaval ras, , codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Ravioli - Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un castron, se face la mijloc o gropita si se pun cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu o furculita, pana ce se leaga aluatul, care se framanta inca 5 minute pe planseta infainata, devenind neted si elastic. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Umplutura - Se coace dovleacul circa o ora in cuptorul incins. Se lasa sa se raceasca, se indeparteaza semintele si se zdrobeste miezul cu o furculita. In miezul zdrobit se incorporeaza coditele de ceapa verde si nucsoara. Se intinde 1/4 din aluat (cu vergeaua) in forma de dreptunghi si pe urma celalalt sfert, tot in forma de dreptunghi, dar cu laturile ceva mai mari. Se aseaza umplutura cu lingurita pe prima foaie (lasand distante intre gramajoare) si se unge aluatul din jurul umpluturii cu oul batut. Se pune deasupra cealalta foaie, se apasa cu degetele spatiile dintre gramajoarele de umplutura, ca sa se lipeasca bine. Se taie patrate cu cutitul inmuiat in faina si se repeta procedeul cu restul de aluat. Se pune pe foc o oala mai mare cu apa si cand clocoteste, se introduc ravioli si se fierb circa 4 minute. Se scot intr-o sita, se scurg, se pun intr-un castron si se pastreaza la cald. Sosul - Se incinge untul intr-o cratita pana ce se-nchide la culoare (maro deschis). Se toarna peste ravioli, se presara cascavalul ras si se garniseste cu coditele de ceapa verde, tocate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli (galusti de aluat) cu dovleac, unt si cascaval ras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Icre  de caras

Icre de caras

Se pun icrele,zeama de lamiie si o cescuta de apa minerala intr-un vas cu peretele inalt ,se mixeaza

10 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Macaroane fripte

Macaroane fripte

Punem intr-o oala incapatoare, 2L de apa la fiert. Adaugam o lingurita de ulei si jumatate de lingurita

14 voturi    4 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 380 g faina
  • 1 varf de cutit sare
  • 4 oua batute usor
  • inca un ou batut pentru lipitul marginilor.
  • Pentru umplutura - 500 g dovleac
  • 2 linguri codite de ceapa verde tocate marunt
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa.
  • Pentru sos - 125 g unt
  • cascaval ras
  • codite de ceapa verde (sau arpagic verde la plic).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste integrale cu legume