autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Retase ardelenesti ieftine

Autor: deea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: deea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, apa, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pui faina intr-un vas adaugi sare si apoi adaugi apa si amesteci pana se face o coca tare sa o tai cu,cutitul. O intinzi intr-un strat subtire adaugi ulei peste acel strat apoi o mototolesti apoi o intinzi din nou si ungi cu el mai repeti inca o data figura si la sfarsit dupa ce lasi foaia intinsa o rulezi. Tai cate o parte din ce ai rulat o intinzi si o pui la prajit si continui pana termini cu fiecare parte. Trebuie intins de atatea ori pt a iesii ca un foietaj. Se poate pune in ele inainte de a le praji branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retase ardelenesti ieftine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinte (ca la nord)

Placinte (ca la nord)

Framintam pina se face aluatul (ca la piine) apoi lasam pe 20 min sa se odihneasca si le proportionam

12 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Mucenici ca la mama acasa

Mucenici ca la mama acasa

Se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga peste faina, se lasa timp de 30 de min. Se mixeaza

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • apa
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza