autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Retase ardelenesti ieftine

Autor: deea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: deea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, apa, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pui faina intr-un vas adaugi sare si apoi adaugi apa si amesteci pana se face o coca tare sa o tai cu,cutitul. O intinzi intr-un strat subtire adaugi ulei peste acel strat apoi o mototolesti apoi o intinzi din nou si ungi cu el mai repeti inca o data figura si la sfarsit dupa ce lasi foaia intinsa o rulezi. Tai cate o parte din ce ai rulat o intinzi si o pui la prajit si continui pana termini cu fiecare parte. Trebuie intins de atatea ori pt a iesii ca un foietaj. Se poate pune in ele inainte de a le praji branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retase ardelenesti ieftine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • apa
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Panini integrale