autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Retase ardelenesti ieftine

Autor: deea (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: deea (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, apa, sare, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Pui faina intr-un vas adaugi sare si apoi adaugi apa si amesteci pana se face o coca tare sa o tai cu,cutitul. O intinzi intr-un strat subtire adaugi ulei peste acel strat apoi o mototolesti apoi o intinzi din nou si ungi cu el mai repeti inca o data figura si la sfarsit dupa ce lasi foaia intinsa o rulezi. Tai cate o parte din ce ai rulat o intinzi si o pui la prajit si continui pana termini cu fiecare parte. Trebuie intins de atatea ori pt a iesii ca un foietaj. Se poate pune in ele inainte de a le praji branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Retase ardelenesti ieftine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac

Cozonac

Intr-un bol mai mare se pun 100 g faina si se oparesc cu 50ml lapte clocotit. Se amesteca cu

1 vot    1 comentariu
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si

2 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • apa
  • sare
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza