Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in interior si crapaturi crocante la exterior.
Pune ciocolata rupta bucatele si untul intr-un bol rezistent la caldura.
Topeste-le impreuna la bain-marie sau in cuptorul cu microunde (in reprize scurte de 20-30 de secunde), amestecand pana devin o crema fina. Lasa amestecul sa se raceasca usor.
Intr-un bol separat, bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.
Adauga esenta de vanilie si amesteca.
Incorporeaza ciocolata topita si racita, amestecand bine.
Intr-un alt bol, cerne faina, praful de copt si sarea.
Adauga treptat ingredientele uscate peste amestecul umed, amestecand pana obtii un aluat moale si usor lipicios.
Acopera aluatul cu folie alimentara si pune-l la frigider pentru cel putin 2 ore sau pana cand devine suficient de ferm pentru a forma bile.
Preincalzeste cuptorul la 170°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider si formeaza bile de marimea unei nuci.
Tavaleste fiecare bila prin zahar pudra, asigurandu-te ca este complet acoperita.
Asaza bilele in tava, lasand spatiu intre ele, deoarece se vor lati putin.
Coace biscuitii timp de 10-12 minute. Biscuitii trebuie sa fie crapati la suprafata, dar moi in interior.
Lasa biscuitii sa se raceasca in tava 5 minute, apoi transfera-i pe un gratar pana se racesc complet.
Se pastreaza foarte bine intr-un recipient ermetic la temperatura camerei.
Incearca si reteta de biscuiti biscuiti fragezi cu picaturi de ciocolata, biscuiti spritati sau biscuiti cu Nutella. Pofta buna!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii