autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Reteta din doar trei ingrediente bio: orez, alge si sos de soia

Autor: Pukka Food (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 18 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pukka Food (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 18 august 2011

Ingrediente
1 cana orez basmati, , o mana de alge Nori, , 4 lingurite de sos de soia

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Fierbeti timp de 15-20 minute 1 cana de orez in 2 cani de apa si amestecati la foc mic.

2. Scoateti orezul si separat rupeti in fasii mici o mana de alge Nori.

3. Lasati-le la inmuiat 20 minute iar apoi scurgeti-le de apa si adaugati-le in orezul aburind.

4. Amestecati si serviti in boluri mici deasupra carora adaugati 1-2 lingurite de sos shoyu.

5. Nu este nevoie sa presarati sare datorita sosului care incununeaza aceasta reteta usoara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta din doar trei ingrediente bio: orez, alge si sos de soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Lapte de migdale/nuci

Lapte de migdale/nuci

Toate se adauga in blender, se strecoara si laptele este gata. Va invit sa vizionati un video cu

5 voturi    2 comentarii
6 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 20 august 2011

    si cu cealalta cana de orez ce facem?orezul trebuie spalat foarte bine inainte de fierbere,altfel se lipeste si trebuie pus apa in proportie de 1/,2,5,iar cand incepe sa fiarba lasam focul usor si nu mai mestecam in orez.orezul basmati se face in maxim 10 minute din momentul in care a inceput sa fiarba.la fel si cu algele nori care se pot pune la oparit asa cum sunt ele,dupa care le scoatem si le tocam.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 cana orez basmati
  • o mana de alge Nori
  • 4 lingurite de sos de soia

Raporteaza reteta

Retete
de Pukka Food
Meniu bio din trei ingrediente - ciocolata de menaj, goji berries, nuci pecan

Meniu bio din trei ingrediente - ciocolata de menaj, goji berries, nuci pecan

1. Se topeste o ciocolata de menaj - o pui intr-un ibric pe care il tii intr-o oala cu apa care fierbe

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
Jeleu bio de la Pukka Food

Jeleu bio de la Pukka Food

1. Iei o pungulita de cristale de zmeura pentru jeleu si adaugi 500 ml apa fiarta peste ele. 2.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
salata de paste cu avocado si tofu bio

salata de paste cu avocado si tofu bio

1. Se pun la fiert pastele. 2. Se taie avocado si tofu cubulete mici. 3. Odata luate de pe foc,

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de post
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

si cu cealalta cana de orez ce facem?orezul trebuie spalat foarte bine inainte de fierbere,altfel se lipeste si trebuie pus apa in proportie de 1/,2,5,iar cand incepe sa fiarba lasam focul usor si nu mai mestecam in orez.orezul basmati se face in maxim 10 minute din momentul in care a inceput sa fiarba.la fel si cu algele nori care se pot pune la oparit asa cum sunt ele,dupa care le scoatem si le tocam.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Chiftele din cartofi noi cu marar Chiftele din cartofi noi cu marar

Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar,

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz