autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Reteta din doar trei ingrediente bio: orez, alge si sos de soia

Autor: Pukka Food (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 18 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pukka Food (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 18 august 2011

Ingrediente
1 cana orez basmati, , o mana de alge Nori, , 4 lingurite de sos de soia

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

1. Fierbeti timp de 15-20 minute 1 cana de orez in 2 cani de apa si amestecati la foc mic.

2. Scoateti orezul si separat rupeti in fasii mici o mana de alge Nori.

3. Lasati-le la inmuiat 20 minute iar apoi scurgeti-le de apa si adaugati-le in orezul aburind.

4. Amestecati si serviti in boluri mici deasupra carora adaugati 1-2 lingurite de sos shoyu.

5. Nu este nevoie sa presarati sare datorita sosului care incununeaza aceasta reteta usoara!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta din doar trei ingrediente bio: orez, alge si sos de soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Cartofi prajiti cu usturoi

Cartofi prajiti cu usturoi

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul, ghimbirul, cuminul si majoranul

13 voturi    14 comentarii
45 min
Retete vegetariene
Dovlecel cu branza la cuptor

Dovlecel cu branza la cuptor

Se curata dovleceii, se taie pe din doua. Se scobeste miezul cu o lingurita. Intr-un bol separat

3 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 20 august 2011

    si cu cealalta cana de orez ce facem?orezul trebuie spalat foarte bine inainte de fierbere,altfel se lipeste si trebuie pus apa in proportie de 1/,2,5,iar cand incepe sa fiarba lasam focul usor si nu mai mestecam in orez.orezul basmati se face in maxim 10 minute din momentul in care a inceput sa fiarba.la fel si cu algele nori care se pot pune la oparit asa cum sunt ele,dupa care le scoatem si le tocam.

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 cana orez basmati
  • o mana de alge Nori
  • 4 lingurite de sos de soia

Raporteaza reteta

Retete
de Pukka Food
Meniu bio din trei ingrediente - ciocolata de menaj, goji berries, nuci pecan

Meniu bio din trei ingrediente - ciocolata de menaj, goji berries, nuci pecan

1. Se topeste o ciocolata de menaj - o pui intr-un ibric pe care il tii intr-o oala cu apa care fierbe

0 voturi    0 comentarii
20 min
Prajituri
Jeleu bio de la Pukka Food

Jeleu bio de la Pukka Food

1. Iei o pungulita de cristale de zmeura pentru jeleu si adaugi 500 ml apa fiarta peste ele. 2.

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
salata de paste cu avocado si tofu bio

salata de paste cu avocado si tofu bio

1. Se pun la fiert pastele. 2. Se taie avocado si tofu cubulete mici. 3. Odata luate de pe foc,

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete de post
costy1969

costy1969 (Chef de cuisine)

si cu cealalta cana de orez ce facem?orezul trebuie spalat foarte bine inainte de fierbere,altfel se lipeste si trebuie pus apa in proportie de 1/,2,5,iar cand incepe sa fiarba lasam focul usor si nu mai mestecam in orez.orezul basmati se face in maxim 10 minute din momentul in care a inceput sa fiarba.la fel si cu algele nori care se pot pune la oparit asa cum sunt ele,dupa care le scoatem si le tocam.

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu ciocolata, conopida si glazura crema de mascarpone cu lamaie