autor:

Bucatarella

» » Paste si pizza

Pizza

Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatarella (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2013

Ingrediente
Blat de pizza:, , - 350- 400 gr faina, - 1 lingurita sare, - 1 cubulet drojdie (pakmaya), - 1 lingura zahar, - 3 linguri ulei, - 225 ml apa, - oregano (optional), , Ingrediente:, , - 3 oua, - ceapa, - ardei, - carnati semi-afumati, - sunca de Praga, - mozzarella, - cas afumat, - ketchup

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

6 voturi

Mod de preparare

Blatul:



Cubul de drojdie de amesteca cu o lingura de zahar, se adauga 225 ml apa calduta si 2 linguri de faina. Se lasa timp de 15 minute pana cand amestecul face spuma. Cum s-ar zice in popor, asta e maiaua.



Intr-un bol/castron mai mare se pune faina peste care se adauga sarea si uleiul.



Dupa ce au trecut cele 15 minute, adaugati amestecul de drojdie peste faina.



Amestecati bine aluatul (puteti incepe cu o lingura de lemn si continuati cu mainile). Daca doriti, adaugati si o lingura de oregano.



Framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini adaugand putina faina.



Lasati sa creasca intr-un bol acoperit cu un prosop timp de 30 de minute.



In cele 30 de minute cat creste aluatul de pizza pregatiti restul ingredientelor.





Dupa ce a crescut aluatul il intindeti bine si il puneti in tava cu marginile ridicate aproximativ 1 cm (pot fi 2 daca aveti multe ingrediente).



Cantitatea de aluat ajunge pentru doua tavi de 30 cm sau una mare.



Dupa ce ati pus aluatul in tava punctati cu o furculita din loc in loc si adaugati ingredientele.

In cazul de fata: intins ketchup pe blat in strat subtire, adaugat ouale batute, apoi ceapa taiata rondele, ardeii taiati fasii, casul ras, carnatii, sunca, mozzarella si iar ketchup.



Bagati tava in cuptorul incis 5 min in prealabil, lasati pana cand se rumeneste.



Pofta buna (mie mi s-a facut pofta doar povestind :D ).
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Două dintr-o lovitură: lichii si pizza

Făina şi sarea se amestecă, se pun apoi apa caldă şi uleiul treptat. Drojdia se mărunţeşte

8 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza a la Vasile - cu blat pufos

Pizza a la Vasile - cu blat pufos

Facem aluatul. Intr-un vas punem: faina, drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam

10 voturi    8 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihai Ioana , 15 octombrie 2013

    pofta buna

  • Fara foto

    Virgiliu Sov , 15 octombrie 2013

    eu am facut-o la microunde,12 min micro si 7 grill a iesit perfect cuptor de 2200w

  • Fara foto

    Tiron Mihaela , 15 octombrie 2013

    buna buna

    • Fara foto

      Nicolae Hojbota , 13 octombrie 2013

      execelenta reteta imediat...o pun in aplicare...

    • Fara foto

      Alu Nita , 12 octombrie 2013

      pofta buna

    • Fara foto

      Ionut Marius , 11 octombrie 2013

      foarte buna ati incercat si voi

    • Fara foto

      Cretzu Veronica , 11 octombrie 2013

      MULTUMIM PT.RETETE!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Mihaela Talea , 11 octombrie 2013

      BUNAAAA....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

6 voturi

Ingrediente

  • Blat de pizza:
  • - 350- 400 gr faina
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 cubulet drojdie (pakmaya)
  • - 1 lingura zahar
  • - 3 linguri ulei
  • - 225 ml apa
  • - oregano (optional)
  • Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - ceapa
  • - ardei
  • - carnati semi-afumati
  • - sunca de Praga
  • - mozzarella
  • - cas afumat
  • - ketchup

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatarella
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui

Incepem cu partea care dureaza mai mult: fierberea pieptului de pui. Ideea e sa traga cateva clocote,

1 vot    1 comentariu
45 min
Aperitive cu oua
Branza la borcan (in ulei)

Branza la borcan (in ulei)

In principiu reteta este cu ulei de masline dar merge la fel de bine si cu cel de floarea soarelui. Spalati

6 voturi    20 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Inele de ceapa murate

Inele de ceapa murate

Otetul, apa, zaharul, sarea si scortisoara se pun la fiert si se aduc in punctul de fierbere dupa

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna traditionala cu ciuperci