autor:

Dan65

» » Mancaruri cu carne

Risoto Mantovano (Orez Mantovan)

Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dan65 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 12 octombrie 2012

Ingrediente
Pentru 2 portii: -O cana de orez. -100g carnat de porc proaspat (posibil fara usturoi). -4 costite de porc proaspete. -100 ml ulei de masline. -citeva frunzulite de rosmarin verde (poate fi si uscat,dar este necesara o cantitate mai mare). -Sare. -Parmezan.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Este o reteta italiana specifica provincie Mantova. Intr-o cratita,anti aderenta,punem orezul la fiert cu 2 cani de apa (proportia originala intre orez si apa este de 1:2), acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru circa 20-25 de minute sau pina a scazut apa de tot. Evitam sa mestecam in orez (pentru asta e nevoie de o cratita anti aderenta. Daca nu avem, putem utiliza orice cratita, dar si asa evitam sa amestecam. Daca amestecam, amestecam maxim de 2 ori).Cind este gata fiert orezul un pic "al dente", adica un pic tare si cu un aspect "sgranat"(boabele intregi si separate unul de altu).Putem pune orezul intr-o strecuratoare si sa il trecem pe sub un jet de apa rece,pentru a elimina amidonul care il face lipicios.Intre timp codimentam costitele si le punem la fript intr-o tigaie cu 50 ml de ulei si le lasam la fript pina se rumenesc frumos (Pentru cantitati mai mari,costitele pot fi facute la cuptor sau gratar).Dupa ce am fiert orezul,curatam carnatul de intestine si maruntim bine pasta de carne. Punem la incins, la foc potrivit, restul de ulei ramas. Cind uleiul este bine incins,adaugam carnea din cirnat si cele citeva frunzulite de rosmarin. Lasam sa se friga,mestecind in continuu,pentru circa 5 minute.Cind carnea este aproape fripta,adaugam orezul si lasam la fript pentru alte 5 minute,timp in care continuam sa mestecam incontinuu.Se serveste cald,cu 1-2 lingurite de parmezan deasupra.Merga servit cu 1 pahar de vin rosu sec. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Risoto Mantovano (Orez Mantovan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute banatene in foi de vita

Sarmalute banatene in foi de vita

Tocati ceapa marunt, radeti morcovul pe razatoarea mica si caliti-le in ulei la foc mic, adaugati

49 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftele de vita

Chiftele de vita

Painea se pune la inmuiat intr-un vas cu apa. Cartoful si usturoiul se rad pe razatoarea mica. Frunzele

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 portii: -O cana de orez. -100g carnat de porc proaspat (posibil fara usturoi). -4 costite de porc proaspete. -100 ml ulei de masline. -citeva frunzulite de rosmarin verde (poate fi si uscat,dar este necesara o cantitate mai mare). -Sare. -Parmezan.

Raporteaza reteta

Retete
de Dan65
Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit

5 voturi    2 comentarii
15 min
Salate de legume
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Galuste de cartofi

Galuste de cartofi

Intr-o oala cu apa punem cartofii la fiert in coaja pentru circa 30 de minute. Ii incercam cu furculita

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa