autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Ingrediente
½ lingurita seminte de fenicul, ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 bulbi de fenic, risotto bianco, sare marina, piper negru, 2 ardei iuti mici, uscati, 4 linguri ricotta de calitate, coaja si zeama de la o lamaie, parmezan pentru ras

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneti semintele de fenicul într-un mojar si zdrobiti-le pina ajung pulbere. Într-o
cratita mare, fierbinte, adaugati citeva linguri de ulei de masline si prajiti usturoiul
pina când se înmoaie, apoi adaugati semintele de fenicul zdrobite si feliile de fenicuI.
Adaugati un praf de sare si piper si micsorati focul la mediu spre mic. Acoperiti
cratita si caliti ingredientele în jur de 20 de minute, pana când feniculul devine
moale si dulce.
Începeti sa preparati risotto bianco, ca de obicei, si continuati pâna când orezul este
pe jumatate fiert. Pe la jumatatea etapei a treia, adaugati feniculul calit, apoi fierbeti
în continuare pfma când orezul este gata.
Zdrobiti ardeii iuti uscati Într-un mojar, pâna obtineti o pulbere fina. În etapa a
patra, când puneti untul si parmezanul, adaugati de asemenea ricotta farftmitata si
coaja de lamâie. Verificati daca e destul de condimentat si echilibrati aromele cu
zeama de lamaie, dupa gust. Repartizati risotto în farfurii, apoi presarati-1 cu
frunzele de fenicul si praful de ardei iuti. La masa ,radeti deasupra parmezan
proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu ciuperci

Tocanita cu ciuperci

Se curata, spala, se toaca marunt ciupercile, rosiile, ceapa, ardeiul si verdeata. Se pun la calit

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare cu pui la tigaie

Mazare cu pui la tigaie

-Se portioneaza puiul ,se spala si se pune la fiert ,se trage un clocot si se arunca apa. -Se curata

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • ½ lingurita seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 bulbi de fenic
  • risotto bianco
  • sare marina
  • piper negru
  • 2 ardei iuti mici
  • uscati
  • 4 linguri ricotta de calitate
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • parmezan pentru ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi copti cu sunca si cascaval si sos alb