Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ lingurita seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 bulbi de fenic
  • risotto bianco
  • sare marina
  • piper negru
  • 2 ardei iuti mici, uscati
  • 4 linguri ricotta de calitate
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • parmezan pentru ras

Mod de preparare

Puneti semintele de fenicul într-un mojar si zdrobiti-le pina ajung pulbere. Într-o

cratita mare, fierbinte, adaugati citeva linguri de ulei de masline si prajiti usturoiul

pina când se înmoaie, apoi adaugati semintele de fenicul zdrobite si feliile de fenicuI.

Adaugati un praf de sare si piper si micsorati focul la mediu spre mic. Acoperiti

cratita si caliti ingredientele în jur de 20 de minute, pana când feniculul devine

moale si dulce.

Începeti sa preparati risotto bianco, ca de obicei, si continuati pâna când orezul este

pe jumatate fiert. Pe la jumatatea etapei a treia, adaugati feniculul calit, apoi fierbeti

în continuare pfma când orezul este gata.

Zdrobiti ardeii iuti uscati Într-un mojar, pâna obtineti o pulbere fina. În etapa a

patra, când puneti untul si parmezanul, adaugati de asemenea ricotta farftmitata si

coaja de lamâie. Verificati daca e destul de condimentat si echilibrati aromele cu

zeama de lamaie, dupa gust. Repartizati risotto în farfurii, apoi presarati-1 cu

frunzele de fenicul si praful de ardei iuti. La masa ,radeti deasupra parmezan

proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise