autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Ingrediente
½ lingurita seminte de fenicul, ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2 bulbi de fenic, risotto bianco, sare marina, piper negru, 2 ardei iuti mici, uscati, 4 linguri ricotta de calitate, coaja si zeama de la o lamaie, parmezan pentru ras

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

2 voturi

Mod de preparare

Puneti semintele de fenicul într-un mojar si zdrobiti-le pina ajung pulbere. Într-o
cratita mare, fierbinte, adaugati citeva linguri de ulei de masline si prajiti usturoiul
pina când se înmoaie, apoi adaugati semintele de fenicul zdrobite si feliile de fenicuI.
Adaugati un praf de sare si piper si micsorati focul la mediu spre mic. Acoperiti
cratita si caliti ingredientele în jur de 20 de minute, pana când feniculul devine
moale si dulce.
Începeti sa preparati risotto bianco, ca de obicei, si continuati pâna când orezul este
pe jumatate fiert. Pe la jumatatea etapei a treia, adaugati feniculul calit, apoi fierbeti
în continuare pfma când orezul este gata.
Zdrobiti ardeii iuti uscati Într-un mojar, pâna obtineti o pulbere fina. În etapa a
patra, când puneti untul si parmezanul, adaugati de asemenea ricotta farftmitata si
coaja de lamâie. Verificati daca e destul de condimentat si echilibrati aromele cu
zeama de lamaie, dupa gust. Repartizati risotto în farfurii, apoi presarati-1 cu
frunzele de fenicul si praful de ardei iuti. La masa ,radeti deasupra parmezan
proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto ce fenicul. Ricotta si ardei uscat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Iahnie

Iahnie

Mod de preparare Se lasa la inmuiat fasolea (pentru mai mult timp). Se pune la fiert si se lasa

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
cartofi taranesti (5portii)

cartofi taranesti (5portii)

Se curata cartofii se taie cubulete si se prajesc in ulei.Separat se caleste ceapa solzisori(pina

12 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

2 voturi

Ingrediente

  • ½ lingurita seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 bulbi de fenic
  • risotto bianco
  • sare marina
  • piper negru
  • 2 ardei iuti mici
  • uscati
  • 4 linguri ricotta de calitate
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • parmezan pentru ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole alb-rosie cu ardei