autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Risotto cu carne

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2006

Ingrediente
300 g carne tocata de vita, 250 g sunca presata taiata bucatele, ulei de masline, unt, sare, piper, patrunjel tocat, 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion, 300 g orez cu bobul mare, vegeta,

Dificultate: Medie Timp: 35 min

12 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare de teflon se caleste carnea tocata si sunca presata intr-un amestec de ulei cu unt (jumatate din cantitate ulei-jumatate unt). Se adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat, si cand carnea este calita se adauga sucul de rosii sau bulionul. Cand sosul este gata se adauga orezul, amestecandu-se bine sa nu se prinda.
Separat se fierbe apa si se adauga vegeta, obtinandu-se supa de legume. Din aceasta supa se adauga treptat putin cate putin in orez, amestecand tot timpul, avand grija sa nu se prinda. Scopul adaugarii treptate a supei de legume este ca orezul sa iasa \"al dente\", si nu rasfiert.
Se serveste imediat cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Risotto cu carne de porc

Risotto cu carne de porc

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de telina cu pui

Tocanita de telina cu pui

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare. Spalam si portionam carnea de pui. Punem

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

12 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de vita
  • 250 g sunca presata taiata bucatele
  • ulei de masline
  • unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion
  • 300 g orez cu bobul mare
  • vegeta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Piept de pui cu alune si patrunjel