autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Risotto cu carne

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2006

Ingrediente
300 g carne tocata de vita, 250 g sunca presata taiata bucatele, ulei de masline, unt, sare, piper, patrunjel tocat, 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion, 300 g orez cu bobul mare, vegeta,

Dificultate: Medie Timp: 35 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare de teflon se caleste carnea tocata si sunca presata intr-un amestec de ulei cu unt (jumatate din cantitate ulei-jumatate unt). Se adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat, si cand carnea este calita se adauga sucul de rosii sau bulionul. Cand sosul este gata se adauga orezul, amestecandu-se bine sa nu se prinda.
Separat se fierbe apa si se adauga vegeta, obtinandu-se supa de legume. Din aceasta supa se adauga treptat putin cate putin in orez, amestecand tot timpul, avand grija sa nu se prinda. Scopul adaugarii treptate a supei de legume este ca orezul sa iasa \"al dente\", si nu rasfiert.
Se serveste imediat cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Risotto cu carne de porc

Risotto cu carne de porc

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu sos de rosii

Ficatei de pasare cu sos de rosii

Ficateii de pasare se spala si se calesc in tigaie cu o lingura de ulei pentru 2 minute. Se adauga

9 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

11 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de vita
  • 250 g sunca presata taiata bucatele
  • ulei de masline
  • unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion
  • 300 g orez cu bobul mare
  • vegeta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu