autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Risotto cu carne

Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Adela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2006

Ingrediente
300 g carne tocata de vita, 250 g sunca presata taiata bucatele, ulei de masline, unt, sare, piper, patrunjel tocat, 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion, 300 g orez cu bobul mare, vegeta,

Dificultate: Medie Timp: 35 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala incapatoare de teflon se caleste carnea tocata si sunca presata intr-un amestec de ulei cu unt (jumatate din cantitate ulei-jumatate unt). Se adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat, si cand carnea este calita se adauga sucul de rosii sau bulionul. Cand sosul este gata se adauga orezul, amestecandu-se bine sa nu se prinda.
Separat se fierbe apa si se adauga vegeta, obtinandu-se supa de legume. Din aceasta supa se adauga treptat putin cate putin in orez, amestecand tot timpul, avand grija sa nu se prinda. Scopul adaugarii treptate a supei de legume este ca orezul sa iasa \"al dente\", si nu rasfiert.
Se serveste imediat cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Risotto cu carne de porc

Risotto cu carne de porc

Spalam carnea si o taiem cuburi. Incingem, intr-o tigaie, cateva linguri cu ulei de masline sau floarea

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Carnea de vita se taie cuburi potrivite si se caleste in uleiul si untura topite. Dupa ce isi schimba

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

35 min

11 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne tocata de vita
  • 250 g sunca presata taiata bucatele
  • ulei de masline
  • unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • 750 ml de passata de rosii sau 500 ml de bulion
  • 300 g orez cu bobul mare
  • vegeta

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Dovlecei cu carne si crema de cocos