autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu ceapa alba dulce, cirnati cotechino si cimbru

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
500 g cirnati cotechino, 3 cepe albe, risotto bianco, sare marina sp piper negru proaspat, ulei de maslineextravirgin, frunzele de la o mina mica de cimbru proaspat, parmezan pentru ras

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 190°C. Puneti cârnatii cotechino într-o tava mica, împreuna
cu cepele necuratate, si introduceti tava în cuptorul încins. Lasati-o timp de o ora,
pâna când cepele devin moi si dulci. iar cârnatii sunt copti. Scoateti tava din cuptor
si micsorati temperatura la I50 gradeC.
Începeti sa preparati risotto ca de obicei si continuati ca în reteta, adaugând supa
putin câte putin. In acest timp puteti sa curatati cepele, care trebuie sa se fi racit.
Taiati una din ele în patru, puneti-o intr-un vas si lasati-1 la cald în cuptor. Tocati
marunt celelalte doua cepe, curatati cirnatii de coaja groasa si aruncati-o. Farâmitati
carnea. Când orezul este pe trei sferturi fiert, în etapa a treia, adaugati ccpele
coapte, tocate si cârnatii farâmitati; continuati sa fierbeti pâna când orczul este
exact asa cum trebuie.
În etapa a patra, când adaugati untul si parmezanul, gustati, condimentati cu atentie
si încorporati frunzele de cimbru tocate. Repartizati risotto în farfurii, decorati
cu câte un sfert de ceapa zdrobita si serviti presarat cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ceapa alba dulce, cirnati cotechino si cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dal indian- mancare de linte rosie

Dal indian- mancare de linte rosie

Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in ulei de masline, apoi se adauga piper proaspat macinat,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue

Cartofi copti, cu mujdei si branza fondue

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja, punand apa doar cat sa-i acopere. Ii lasam

50 voturi    22 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g cirnati cotechino
  • 3 cepe albe
  • risotto bianco
  • sare marina sp piper negru proaspat
  • ulei de maslineextravirgin
  • frunzele de la o mina mica de cimbru proaspat
  • parmezan pentru ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Papricas de fasole verde cu carnati