autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu ceapa alba dulce, cirnati cotechino si cimbru

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
500 g cirnati cotechino, 3 cepe albe, risotto bianco, sare marina sp piper negru proaspat, ulei de maslineextravirgin, frunzele de la o mina mica de cimbru proaspat, parmezan pentru ras

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 190°C. Puneti cârnatii cotechino într-o tava mica, împreuna
cu cepele necuratate, si introduceti tava în cuptorul încins. Lasati-o timp de o ora,
pâna când cepele devin moi si dulci. iar cârnatii sunt copti. Scoateti tava din cuptor
si micsorati temperatura la I50 gradeC.
Începeti sa preparati risotto ca de obicei si continuati ca în reteta, adaugând supa
putin câte putin. In acest timp puteti sa curatati cepele, care trebuie sa se fi racit.
Taiati una din ele în patru, puneti-o intr-un vas si lasati-1 la cald în cuptor. Tocati
marunt celelalte doua cepe, curatati cirnatii de coaja groasa si aruncati-o. Farâmitati
carnea. Când orezul este pe trei sferturi fiert, în etapa a treia, adaugati ccpele
coapte, tocate si cârnatii farâmitati; continuati sa fierbeti pâna când orczul este
exact asa cum trebuie.
În etapa a patra, când adaugati untul si parmezanul, gustati, condimentati cu atentie
si încorporati frunzele de cimbru tocate. Repartizati risotto în farfurii, decorati
cu câte un sfert de ceapa zdrobita si serviti presarat cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ceapa alba dulce, cirnati cotechino si cimbru" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac cu chiftelute

Spanac cu chiftelute

Carnea tocata se macina inca o data. 1/2 usturoi, cartoful se curata si se taie marunt ( se macina) Felia

6 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de spanac

Piure de spanac

Spanacul se curata si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa cca

1 vot    0 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 g cirnati cotechino
  • 3 cepe albe
  • risotto bianco
  • sare marina sp piper negru proaspat
  • ulei de maslineextravirgin
  • frunzele de la o mina mica de cimbru proaspat
  • parmezan pentru ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Pilaf de orez cu legume