Risotto cu ceapa alba dulce, cirnati cotechino si cimbru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cirnati cotechino
  • 3 cepe albe
  • risotto bianco
  • sare marina sp piper negru proaspat
  • ulei de maslineextravirgin
  • frunzele de la o mina mica de cimbru proaspat
  • parmezan pentru ras

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 190°C. Puneti cârnatii cotechino într-o tava mica, împreuna

cu cepele necuratate, si introduceti tava în cuptorul încins. Lasati-o timp de o ora,

pâna când cepele devin moi si dulci. iar cârnatii sunt copti. Scoateti tava din cuptor

si micsorati temperatura la I50 gradeC.

Începeti sa preparati risotto ca de obicei si continuati ca în reteta, adaugând supa

putin câte putin. In acest timp puteti sa curatati cepele, care trebuie sa se fi racit.

Taiati una din ele în patru, puneti-o intr-un vas si lasati-1 la cald în cuptor. Tocati

marunt celelalte doua cepe, curatati cirnatii de coaja groasa si aruncati-o. Farâmitati

carnea. Când orezul este pe trei sferturi fiert, în etapa a treia, adaugati ccpele

coapte, tocate si cârnatii farâmitati; continuati sa fierbeti pâna când orczul este

exact asa cum trebuie.

În etapa a patra, când adaugati untul si parmezanul, gustati, condimentati cu atentie

si încorporati frunzele de cimbru tocate. Repartizati risotto în farfurii, decorati

cu câte un sfert de ceapa zdrobita si serviti presarat cu parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise