autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu ciuperci si patrunjel

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
risotto bianco, 200 g ciuperci salbatice, ulei de masline, sare marina, piper negru proaspat macinat, catei de la o capatina de usturoi, frunzele de la o legatura mica de cimbru proaspat, o lingura unt, o legatura mica de patrunjel proaspat, o lamaie, parmezan pentru ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200 grade C. Începeti sa preparati risotto bianco. Când ajungeti spre
sfârsitul etapei , trebuie sa prajiti ciupercile, asa ca încalziti o tigaie rezistenta
la cuptor sau o tava cu fundul gros si adaugati putin ulei. Prajiti ciupercile timp de
un minut sau doua, pâna încep sa se coloreze, si condimentati-le cu sare si piper.
Adaugati usturoiul, cimbrul si untul, si amestecati. Puneti tigaia sau tava în cuptorul
încins
În etapa a patra, cftnd adaugati la risotto untul si parmezanul, adaugati si patrunjelui,
care-i va da o culoare verde fantastica si o aroma intensa. Tocati mai mare
jumatate din ciuperciJe prajite cu usturoi si adaugati-le\' la risotto, împreuna cu niste
zeamel de lamâie, ca sa echilibrati aromele. Repartizati risotto în farfurii si presarati-l
cu restul de ciuperci. Serviti cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu legume la cuptor

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Snitele din porumb cu spanac in lapte

Snitele din porumb cu spanac in lapte

Desfacem conserva cu boabele de porumb si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Untul topit(

2 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • risotto bianco
  • 200 g ciuperci salbatice
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • catei de la o capatina de usturoi
  • frunzele de la o legatura mica de cimbru proaspat
  • o lingura unt
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o lamaie
  • parmezan pentru ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei umplut.