Risotto cu ciuperci si patrunjel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • risotto bianco
  • 200 g ciuperci salbatice
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • catei de la o capatina de usturoi
  • frunzele de la o legatura mica de cimbru proaspat
  • o lingura unt
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o lamaie
  • parmezan pentru ras

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200 grade C. Începeti sa preparati risotto bianco. Când ajungeti spre

sfârsitul etapei , trebuie sa prajiti ciupercile, asa ca încalziti o tigaie rezistenta

la cuptor sau o tava cu fundul gros si adaugati putin ulei. Prajiti ciupercile timp de

un minut sau doua, pâna încep sa se coloreze, si condimentati-le cu sare si piper.

Adaugati usturoiul, cimbrul si untul, si amestecati. Puneti tigaia sau tava în cuptorul

încins

În etapa a patra, cftnd adaugati la risotto untul si parmezanul, adaugati si patrunjelui,

care-i va da o culoare verde fantastica si o aroma intensa. Tocati mai mare

jumatate din ciuperciJe prajite cu usturoi si adaugati-le\' la risotto, împreuna cu niste

zeamel de lamâie, ca sa echilibrati aromele. Repartizati risotto în farfurii si presarati-l

cu restul de ciuperci. Serviti cu parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise