autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Risotto cu ciuperci si patrunjel

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 aprilie 2009

Ingrediente
risotto bianco, 200 g ciuperci salbatice, ulei de masline, sare marina, piper negru proaspat macinat, catei de la o capatina de usturoi, frunzele de la o legatura mica de cimbru proaspat, o lingura unt, o legatura mica de patrunjel proaspat, o lamaie, parmezan pentru ras

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 200 grade C. Începeti sa preparati risotto bianco. Când ajungeti spre
sfârsitul etapei , trebuie sa prajiti ciupercile, asa ca încalziti o tigaie rezistenta
la cuptor sau o tava cu fundul gros si adaugati putin ulei. Prajiti ciupercile timp de
un minut sau doua, pâna încep sa se coloreze, si condimentati-le cu sare si piper.
Adaugati usturoiul, cimbrul si untul, si amestecati. Puneti tigaia sau tava în cuptorul
încins
În etapa a patra, cftnd adaugati la risotto untul si parmezanul, adaugati si patrunjelui,
care-i va da o culoare verde fantastica si o aroma intensa. Tocati mai mare
jumatate din ciuperciJe prajite cu usturoi si adaugati-le\' la risotto, împreuna cu niste
zeamel de lamâie, ca sa echilibrati aromele. Repartizati risotto în farfurii si presarati-l
cu restul de ciuperci. Serviti cu parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si patrunjel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pituca cu varza

Pituca cu varza

Se dizolva drojdia in putina de apa calda, se pune plamadeala, apoi se framanta adugandu-se inca

9 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza de Bruxelles gratinata

Varza de Bruxelles gratinata

Daca folosim si piept de curcan sau de pui intai vom taia cuburi carnea si o rumenim impreuna cu

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • risotto bianco
  • 200 g ciuperci salbatice
  • ulei de masline
  • sare marina
  • piper negru proaspat macinat
  • catei de la o capatina de usturoi
  • frunzele de la o legatura mica de cimbru proaspat
  • o lingura unt
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • o lamaie
  • parmezan pentru ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri aperitiv din dovlecel verde